ĆićevacDruštvoVarvarin

Otklonjen kvar na magistralnom vodovodu

Otklonjen je kvar na magistralnom vodovodu ka Ćićevcu i Varvarinu. Prenosimo saopštenje iz JKP Vodovod Kruševac:

Za nešto više od 72 sata, ulažući maksimalni napor, ekipe održavanja vodovodne mreže JKP “Vodovod-Kruševac” uspešno su sanirale kvar na magistralnom cevovodu prečnika 600 milimetara.

Pomenuti kvar na magistralnom cevovodu je nastao u subotu 16.maja tokom izvođenja radova na izgradnji objekata za fabriku “Henkel” Kruševac. Pri izvođenju radova na izgradnji novih objekata u krugu fabrike “Henkel” izvođač radova je oštetio magistralni cevovod prečnika 600 milimetara, kojim se vodom snabdevaju opštine Ćićevac i Varvarin. Ekipe održavanja vodovodne mreže JKP “Vodovod-Kruševac” su odmah reagovale angažujući sve raspoložive resurse, kako bi se kvar što pre
otklonio i stabilizovao sistem vodosnabdevanja.

U periodu sanacije kvara JKP “Vodovod-Kruševac” je obezbedio cisterne sa pijaćom vodom za korisnike u opštini Ćićevac koji su ostali bez vode.

Dana 19.maja kvar je uspešno saniran i voda je puštena ka opštini Ćićevac. U toku je ispiranje sistema i rezervoara nakon čega će korisnici, u večernjim satima, dobiti tehničku vodu. Tehnička nije za piće i može se koristi za sanitarne potrebne i pranje. Nakon što analize Zavoda za javno zdravlje Kruševac potvrde hemijsku i bakteriološku ispravnost vode u sistemu, biće izdato i zvanično saopštenje da je ispravna za piće i pripremu hrane.

O svim aktivnostima korisnici će biti obavešteni putem zvaničnog sajta JKP “Vodovod-Kruševac” www.vodovodks.co.rs i lokalnih medija.

Zahvaljujemo se korisnicima na strpljenju i razumevanju,

Vaš Vodovod – Kruševac

Subscribe
Obaveštenje o
guest
1 Komentar
najstarije
najnovije najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!