Obrazovanje

Novo u Gimnaziji – odeljenje za scensku i audio-vizuelnu umetnost

Novo u Gimnaziji – od septembra će ova škola imati i odeljenje za scensku i audio – vizuelnu umetnost. Gimnazija u Kruševcu je jedna od četiri gimnazije u Srbiji u kojoj će od školske 2020/2021. godine biti upisano ovo novo specijalizovano odeljenje.

Kandidati će na prijemnom ispitu polagati test iz opšte kulture.

Test sadrži pitanja sa srednjeg i naprednog nivoa iz predmeta srpski jezik i književnost, likovna kultura, muzička kultura i istorija. Za pripremu se mogu koristiti udžbenici iz ovih predmeta.

Uz ovu literaturu, kandidati se mogu kvalitetno pripremiti za polaganje prijemnog ispita redovnim praćenjem domaćih i svetskih događaja i ostvarenja iz oblasti kulture i umetnosti.

Prijavljivanje učenika za polaganje prijemnog ispita za ovo odeljenje je u toku. O ostalim važnim informacijama u vezi sa ovim odeljenjem (nešto više o smeru, o prednostima pohađanja upravo ovog smera, o prijemnom ispitu, umetničkim predmetima, planu nastave i učenja) možete se informisati na sajtu Ministarstva.

Plan nastave i učenja možete preuzeti i na sajtu Gimnazije. Ono što je od septembra novo u Gimnaziji deluje zanimljivo, pa se očekuje prijava dovoljnog broja učenika.

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!