Sport

Sportsko leto 2019. počinje u subotu

Sportsko leto se, po tradiciji, održava i ove godine. U organizaciji Sportskog saveza Kruševac i njegovih članova biće održani turniri, rekreativna nadmetanja i biciklističe vožnje. Sve će trajati od 3. do 31. avgusta.

Učesnici ove manifestacije takmičiće se na dvanaest sportskih dogadjaja. Biće održano sedam jednodnevnih turnira: u plivanju, odbojci, fudbalu, badmintonu, rukometu, košarci i vateroplu. Klubovi koji se bave određenim sportom prijaviće svoje ekipe, ali će moći da učestvuje svako ko želi. Dovoljna je prijava ekipe pred početak turnira.

Takođe, biće organizovana i tri događaja vezana za biciklizam. Voziće se dve rekreativne noćne biciklističke vožnje ulicama grada, i biće održan poligon spretnosti na biciklu i trotinetu. Specifičnost manifestacije je sportsko rekreativni program nazvan Čarapansko nadmetanje. On će se ove godine održati u Zdravinju i Kukljinu. Meštani tih i okolnih sela će odmeravati snage u tradicionalnim disciplinama: bacanju kamena s ramena, nadvlačenju konopca i trci u džakovima…

Program

Sve počinje u subotu, 3. avgusta, rekreativnom noćnom gradskom biciklističkom vožnjom. Potom je na redu Čarapansko nadmetanje u Zdravinju – 11. avgusta. Slede turniri u odbojci i fudbalu na pesku 12. odnosno 14. avgusta. 16. avgusta, biće održana druga biciklistička vožnja, a 18. avgusta je Čarapansko nadmetanje u Kukljinu. 20. avgusta je u planu turnir u badmintonu, a dva dana kasnije turnir u rukometu na pesku. Poligoni spretnosti na biciklu i trotinetu su zakazani za 24. avgust. Strit basket 3 na 3 planiran je za 29. avgust. Dan kasnije sledi turnir u bič vateropolu 3+1. Sportsko leto se završava 31. avgusta Kraulijadom.

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!