Kultura

Otvaranje izložbe u Umetničkoj galeriji

Kruševačka Umetnička galerija od večeras će ugostiti izložbu “Dugo putovanje do udaljenih i nepoznatih mesta” Tatjane Milutinović – Vondraček. Izložba obuhvata radove nastajale u dužem vremenskom periodu, koji svrstani u četiri celine, kroz različite materijale i postupke beleže traganje uslovljeno, pre svega, stvaralačkim procesom.
Tanja Milutinović Vondraček se pojavila na našoj umetničkoj sceni, početkom devedesetih godina prošlog veka, kao veoma mlad ali istovremeno zreo i formiran stvaralac. Njene prve izložbe su bile prezentacije radova u drvetu, materijalu koga je prepoznala kao najpogodniju supstancu za ostvarenje svojih zamisli i ispoljavanje izuzetnih skulptorskih znanja i vrlina. Ovaj prirodni materijal je na najadekvatniji način pamtio u svom tkivu, rezolutne poteze i suptilne zahvate mlade skulptorke, što joj je omogućilo stvaranje sopstvenog sveta apstraktne skulpture sa refleksijama na biomorfni repertoar oblika. – navodi u katalogu izložbe Bojana Burić.
Tatjana Milutinović – Vondraček (Zadar, 1968.) je Fakultet likovnih umetnosti u Beogradu, odsek za vajarstvo, završila 1991, u klasi prof. Slavoljuba Radojčića. Magistrirala je na istom fakultetu 1994. godine, u klasi profesora Nikole Koke Jankovića. Član je ULUS-a od 1994. godine. Dobitnica je više nagrada, počev od studentskih nagrada za najbolji crtež i skulpturu, potom i za najbolje izložbe priređene u Beogradu, kao i nagrade za skulpturu na Oktobarskom salonu 1993. godine. Izlagala je na brojnim grupnim izložbama i samostalno od 1991.
Izložba će u Umetničkoj galeriji biti postavljena do 18.09.2017.
Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!