Pažnja !

Migranti i zvanično dolaze u Kruševac ?

Izgleda da glasine o razmeštanju i smeštanju jednog broja migranata u Kruševcu, koje se već neko vreme šire gradom, uskoro dobiti i svoju zvaničnu potvrdu. Naime, “ničim izazvano”, na dnevnom redu sledeće gradske skupštine koja je zakazana za petak 1. septembar, našla se i tačka pod rednim brojem 8: Predlog odluke o usvajanju Lokalnog akcionog plana za unapređenje položaja izbeglih, interno raseljenih lica, povratnika po osnovu sporazuma o readmisiji, tražilaca azila i migranata u potrebi bez utvrđenog statusa na teritoriji grada Kruševca za period 2017 – 2020. godina.

Kao i uvek, saznaćemo podrobnije detalje o ovom pitanju onda kad sve bude rešeno i završeno. Za sada, glasine koje kruže kažu da će jedan broj migranata iz azijskih zemalja biti smešten u našem gradu. Čuje se, dalje, da će za taj smeštaj biti odvojena zgrada u kojoj su bili predviđeni stanovi solidarnosti (a koja se radi u ulici Dostojevskog, kod nekadašnje lokacije prodajnog salona Forma Ideale).

migrantiKako se u čitavoj priči našao Kruševac koji nikako nije na putu migranata još uvek ne znamo. Pretpostavka je da je, kako već kod nas biva, “odozgo stigla naredba” koja treba da bude sprovedena. Kraj priče.

U svojoj istoriji Kruševac je bio grad koji je uvek pomagao izbeglicama i gde su mnogi našli svoje mesto. Ovog puta su kulturološke i druge razlike izuzetno velike, pa će biti u najmanju ruku zanimljivo da vidimo kako će čitav “projekat” izgledati na kraju. Iskustva srpskih gradova u kojima već ima migranata nisu najsjajnija. O tome svedoče mnogi policijski izveštaji. A mi ćemo već videti kako to ide… Na ličnom primeru.

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!