AleksandrovacPrivredaTurizam

Otkazana je Župska berba

Otkazana je ovogodišnja Župska berba. Kako prenose mediji, danas je održana sednica Organizacionog odbora ove turističko – privredne manifestacije. Većinom glasova je odlučeno da se manifestacija ove godine ne održi zbog epidemiološke situacije na području opštine Aleksandrovac.

Naime, samo od početka avgusta ima 128 pozitivnih lica, a jedna osoba je juče preminula. Jedna osoba je prebačena iz COVID bolnice u Parunovcu u bolnicu Batajnica. Tri lica su priključena na respirator. Ukupan broj pregledanih pacijenata u COVID ambulanti od početka avgusta je 1100 i zabrinjava što se naglo povećava broj novozaraženih. Zbog svega navedenog doneta je odluka Odbora da Župska berba sačeka neka bolja vremena, pre svega iz razloga bezbednosti žitelja naše opštine. Iz opštinske uprave još jednom apeluju na sve da se pridržavaju propisanih mera, da nose masku i drže distancu i da se vakcinišu.

Ovo je jedan od retkih primera gde je lokalna samouprava radila u interesu zdravlja građana, a ne u interesu ekonomije. U slučaju male lokalne samouprave kakva je Aleksandrovac, ovo je bila izuzetno teška odluka. Ali, za svaku pohvalu je činjenica da je razum prevladao. Da su slično postupili u Novom Sadu (Exit), Guči (Sabor trubača), Beogradu (Beer fest) i mnogim drugim mestima, danas bismo imali mnogo bolju epidemiološku situaciju u zemlji.

Aleksandrovcu sve pohvale za odluku, a ljubiteljima vina velika obaveza da se prvom narednom prilikom odazovu pozivu iz Župe i nadoknade ovogodišnji “propust”. Otkazana berba zove za narednu godinu!

Subscribe
Obaveštenje o
guest
1 Komentar
najstarije
najnovije najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!