KulturaTrstenikTurizam

Počeo “Trstenik na Moravi”

Počela je tradicionalna zabavno sportska manifestacija “Trstenik na Moravi”. Sve je krenulo besplatnom vožnjom čamcima na Zapadnoj Moravi koju je organizovalo DSV “Zapadna Morava”, a iz ovog društva i TO opštine Trstenik pozvali su građane na druženje. Garantuju lep provod na reci, na obali i u gradu, jer je planiran zanimljiv i sadržajan program manifestacije.

Šetalište pored bazena ugostilo je izložbu fotografija sa ove manifestacije od 2005. do 2016. godine, na teniskim terenima Sportskog centra počeo je teniski turnir, a na gradskom bazenu su večeras na programu igre na vodi. Sutra je planirana vaterpolo utakmica, a posle toga, u večernjim satima sledi svečano otvaranje manifestacije “Trstenik na Moravi” uz dodelu nagrade “Najmoravac”. Posle otvaranja posetioci će moći da vide viteški šou s vatrom.

U terminu od 10. do 12. avgusta biće održana likovna kolonija, takmičenje pionira u pecanju, “Šarena ulica” na Omladinskom keju, rolerijada za decu, “Morava fest”, i koncert di džejeva na sportskim terenima. Dalje, na gradskoj plaži i na obali Zapadne Morave biće održano takmičenje u kuvanju riblje čorbe, trka čamaca “moravaca” sa motkom (seniori i veterani), kao i plivački maraton.

U programu je i likovna radionica “Lutkice iz Neolita”, dečija predstava “Grad na zrnu pšenice”, a na platou ispred zgrade opštine Trstenik će biti održana trka beba, karaoka takmičenje, i koncert uličnih svirača “Barka dilo”.

Za nedelju 13. avgusta zakazan je moravski spust od Jerininog grada, svečana dodela zahvalnica i diploma, i manifestacija će biti završena koncertima trsteničkih Kulturno umetničkih društava.

trstenik-na-moravi

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!