DruštvoVesti

Ostavka direktora Toplane

Ostavka direktora Toplane nije bila očekivana, i pored toga što su građani Kruševca to zahtevali. Ipak, na današnjoj konferenciji za medije javnost je saznala da je Dragan Azdejkoić podneo ostavku. Prema njegovim rečima, ostavku je podneo “iz moralnih razloga”, nakon svega što se sa grejanjem dešavalo u gradu tokom januara. Svoju odluku o ostavci saopštio je gradonačelnici Kruševca.

Sada već bivši direktor tvrdi da je zbog problema u grejanju doneta odluka da se računi smanje do 20%. Ona kaže i da su dugovanja za račune u decembru iznosili 36 miliona dianra, ali je uplaćeno samo 16 miliona dinara. Zato sada Toplana ima problem likvidnosti. Azdejković je izjavio da niko nije pokrivao dugove toplane. On se pre godinu i po dana zahvalio Bratislavu Gašiću za pomoć prilikom dobijanja 30 miliona dinara iz republičkog budžeta za nabavku energenata.

Ostavka direktora Toplane je, prema njegovim rečima, usledila jer ne želi da učestvuje u političkim igrama koje prate dešavanja oko ovog javnog preduzeća.

Čitava priča o kruševačkoj Toplani je samo jedna u nizu o funkcionisanju javnih preduzeća. Kako će sve biti konačno razrešeno i da li će neko za bilo šta snositi odgovornost – videćemo.

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!