Lokalna samoupravaObrazovanje

Konkurs za izbor stipendista grada Kruševca

Konkurs za izbor stipendista grada Kruševca je raspisan i objavljen juče. Na Konkurs se mogu javiti učenici srednjih škola i studenti studija prve godine prvog stepena studija, koji su na režimu finansiranja iz budžeta Republike Srbije. Oni bi trebalo da pohađaju obrazovne ustanove čiji je osnivač Republika Srbija. Prethodni stepen obrazovanja treba da su stekli u obrazovnim ustanovama čiji je osnivač Republika Srbija. Da su državljani Republike Srbije sa prebivalištem na teritoriji grada Kruševca stečenim najmanje 5 godina pre podnošenja zahteva.

Ko može da konkuriše

a) Učenici srednjih škola koji su postigli odličan uspeh u svim prethodno završenim razredima. I to oni koji su u prethodnoj školskoj godini osvojili jedno od prva tri mesta ili nagrade na pojedinačnim republičkim takmičenjima, međunarodnim takmičenjima i međunarodnim olimpijadama znanja, iz nastavnih predmeta propisanih Kalendarom takmičenja učenika osnovnih i srednjih škola Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije za školsku godinu u kojoj su postignuti rezultati.

b) Studenti prve godine osnovnih studija visokog obrazovanja (studije prvog stepena) i studenti prve godine integrisanih studija koji su postigli odličan uspeh u svim prethodno završenim razredima srednje škole i koji su u prethodnoj školskoj godini osvojili jedno od prva tri mesta/nagrade na pojedinačnim republičkim takmičenjima, međunarodnim takmičenjima i olimpijadama znanja iz nastavnih predmeta propisanih Kalendarom takmičenja učenika srednjih škola Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, za školsku godinu u kojoj su postignuti rezultati, ili koji su postigli odličan uspeh u prethodno završenim razredima srednje škole i jedno od prva tri mesta na konačnoj rang listi fakulteta prilikom upisa.

Pravo na stipendiju ostvaruju studenti najduže do navršene 26. godine starosti. Stipendija se može dodeliti, u skladu sa uslovima konkursa, i studentu koji je tokom školovanja promenio visokoškolsku ustanovu. Pravo na stipendiju se ne može ostvariti više puta za isti stepen i istu godinu studija.

Pravo na stipendiju ostvaruju učenici i studenti koji istovremeno ne primaju druge stipendije / kredite iz republičkog budžeta ili sredstava drugih pravnih lica koji su korisnici budžeta.

Detaljne informacije se mogu pronaći na zvaničnom sajtu Gradske uprave. Konkurs za izbor stipendista je otvoren do 05.02.2019.

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!