Društvo

Konkurs: program obuka za rad u sektoru IKT

Konkurs je otvoren. Arbeiter – Samariter – Bund (ASB Srbija) i Centar za ravnomerni regionalni razvoj (CenTriR) objavljuju javni poziv za učešće u programu obuka za rad u sektoru informaciono – komunikacionih (IKT) tehnologija. Javni poziv se objavljuje u okviru projekta “Podrška održivom povratku interno raseljenih lica na Kosovo*” koji finansira Evropska unija. Ko može da se prijavi za obuke?

Za obuke mogu da se prijave interno raseljena lica zainteresovana za povratak na Kosovo* starosti između 18 i 30 godina iz Kragujevca, Kruševca, Kraljeva i Čačka.

Ukoliko sa teritorije navedenih gradova ne bude dovoljno prijavljenih kandidata/kinja koji ispunjavaju uslove konkursa, razmatraće se prijave interno raseljenih lica iz ostalih opština i gradova u Srbiji. Stoga se ohrabruju kandidati/kinje iz drugih opština/gradova, ukoliko ispunjavaju ostale uslove konkursa, da pošalju svoju prijavu do naznačenog roka, uz napomenu da će njihove prijave biti razmatrane samo u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih kandidata/kinja koji ispunjavaju uslove iz Kragujevca, Kruševca, Kraljeva i Čačka.

Detaljnije

Šta polaznici/e obuka dobijaju kroz ovaj program? Mogućnost da:
– kroz visoko specijalizovane obuke unaprede svoja znanja i veštine za rad u IKT sektoru
– kroz stručnu praksu u IKT kompanijama značajno povećaju svoju zapošljivost
– posete uspešne kompanije koje se nalaze u povratničkim zajednicama na Kosovu*
– konkurišu za grantove u vidu nabavku opreme za otpočinjanje posla.
– pohađaju dvodnevni trening o omladinskom preduzetništvu

Za koje obuke možete da se prijavite?
Kandidati / Kandidatkinje se mogu prijaviti za najviše 2 od 5 ponuđenih vrsta obuke, ali će nakon testiranja i selekcije moći pohađati samo jednu obuku. Planirano je izvođenje sledećih obuka:
Obuka 1 HTML/CSS/JavaScript
Obuka 2 WordPress
Obuka 3 ЈAVA
Obuka 4 Grafički dizajn
Obuka 5 Rukovanje CNC mašinama

Ukupan broj polaznika svih obuka je 20, uz napomenu da je najmanji broj polaznika koji je potreban za realizaciju jedne obuke 5.

Konkurs i kompletna informacija se može naći na sajtu Gradske uprave.

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!