Društvo

Elektronska naplata taksi za MUP

Elektronska naplata taksi za MUP je počela da funkcioniše od juče. MUP Vlade Republike Srbije saopštilo je da će građani Srbije sve uplate moći da plate elektronskim putem preko portala eUprava. Ovo važi za više od 300 usluga koje pruža MUP, a obavlja se kreiranjem jedinstvene uplatnice.

Usluga „Plati“ dostupna je na adresi www.plati.euprava.gov.rs, kao i na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova, u rubrici građani – dokumenta građana.

Uspostavljeni sistem će biti od velikog značaja za javnu upravu, jer po prvi put svaki nalog dobija svoj jedinstveni poziv na broj, na osnovu koga se rasknjižava nalog o uplati.

Usluga „Plati“ omogućiće građanima da umesto popunjavanja nekoliko uplatnica, preko portala eUprave kreiraju jedinstvenu uplatnicu i uslugu plate elektronski Dina, Viza, Master i Maestro karticom i integrisanim elektronskim bankarstvom.

Takođe, uplatu će moći da obave i na šalterima policijskih stanica. Biće im omogućeno i da sa jedinstvenom uplatnicom koju su dobili preko usluge „Plati“ plaćanje obave u bankama i poštama.

Izvor: https://www.srbija.gov.rs/vest/528208/takse-i-naknade-za-usluge-mup-a-od-danas-elektronskim-putem.php

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!