AleksandrovacDruštvo

Međunarodni sajam vina u Aleksandrovcu

Međunarodni sajam vina ŽUPA 2019 biće održan 23. novembra u Aleksandrovcu. Mesto održavanja je, ovog puta, hotel Grozd. Organizatori, kao i ranijih godina, pozivaju vinare da učestvuju na Sajmu i predstave se sa svojim najboljim vinima.

Prijava vinarija i dostava uzoraka je moguća najkasnije do 8.novembra 2019. Ocenjivanje vina će obaviti stručna komisija. Prema najavama, sajamske aktivnosti biće obogaćene nizom sadržaja. Prisustvovaće brojni mediji, na Sajam su pozvani i hotelijeri, turistički radnici, ugostitelji i ljubitelji vina. Očekuje se još jedno lepo vinsko druženje.

Program za dan sajma je sledeći. Aranžiranje štandova i sve druge pripreme učesnika Sajma planiraju se na dan održavanja sajma, 23. novembra, od 08:00 časova. Svečano otvaranje Sajma kao i uručenje nagrada i priznanja najboljima, obaviće se 23. novembra sa početkom od 12:00 časova.

Organizatori Sajma za isti dan najavljuju i niz drugih sadržaja. Degustacija i prodaja proizvoda, sklapanje dogovora sa predstavnicima ugostiteljskih i trgovačkih kuća, okrugli stolovi i predavanja o vinu, prezentacije dizajnerskih rešenja i ambalaže, razmenu iskustava, kulturni program, obilazak župskog kraja – vinogorje,  vinarije, manastiri, poljane…

Inače, ovaj Međunarodni sajam postoji već osam godina, ali je od prvog izdanja napredovao vrlo malo. Gledajući potencijale koje ima Župa i njeni vinari, Sajam bi mogao da bude mnogo kvalitetnije i inventivnije pripremljen. Tako bi, verovatno,  dao i bolje rezultate u marketingu brenda župskog vina, ali i u prodaji tih vina, kao i turističkih kapaciteta čitavog kraja. Ali, potrebno je izaći iz šablona, pronaći nova i originalna rešenja, i tako ići napred. Ovako kako je sad, imamo samo još jedan “vašar” bez mnogo realnih efekata.

Subscribe
Obaveštenje o
guest
1 Komentar
najstarije
najnovije najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!