DruštvoPrivreda

Zahtev za paušalno do 2. novembra

Prema saopštenju Poreske uprave, preduzetnici koji su u tekućoj godini plaćali porez na prihode od samostalne delatnosti na oporezivu dobit zahtev za paušalno oporezivanje za 2021. godinu mogu podneti najkasnije do 2. novembra 2020. U saopštenju PU podseća da je po Zakonu o porezu na dohodak građana, koji je u primeni od 1. januara 2020. godine, rok za podnošenje zahteva za paušalno oporezivanje izmenjen.

“S obzirom na to da poslednji dan utvrđenog roka za podnošenje zahteva za paušalno oporezivanje preduzetnika (31. oktobar) pada u neradni dan, shodno Zakonu o opštem upravnom postupku rok za podnošenje zahteva za paušalno oporezivanje se pomera na prvi naredni radni dan, što znači da se predmetni zahtev može podneti najkasnije 2. novembra 2020. godine. Zahtev se može podneti elektronskim putem, preko portala Poreske uprave”, dodaje se u saopštenju.

Takođe, preduzetnici koji porez na prihode od samostalne delatnosti plaćaju na paušalno utvrđeni prihod i kod kojih nije došlo do promene u poslovanju, nemaju obavezu da podnesu zahtev za paušalno oporezivanje za narednu godinu.

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!