ĆićevacDruštvo

Romani Cikna ima novi projekat

U opštinskoj upravi Ćićevac napravljen plan delovanja u okviru projekta “Za aktivno uključivanje i prava Romkinja na Zapadnom Balkanu III”.

Projekat  je namenjen Romima i Romkinjama kao i civilnom društvu, liderima i liderkama romskih zajednica, predstavnicima lokalnih vlasti i institucija. Sprovodi ga CARE Internationale iz Sarajeva sa patnerskim udruženjima iz BiH, Crne Gore i Srbije, a finansijski ga podržava Austrijska razvojna agencija (Austrian Development Cooperation).

UG “Romani cikna” sprovodi ovaj projekat pod nazivom “Za bolji položaj Romkinja Rasinskog okruga”. Aktivnosti projekta su usmerene na osnaživanje kapaciteta Romkinja kako bi se bolje i uspešnije nosile sa i borile protiv štetnih normi, nejednakosti, neravnopravnosti i diskriminacije.

Planirane oblasti rada su reproduktivno zdravlje žena, suzbijanje nasilja nad ženama, obrazovanje, majčinstvo i rana udaja.

Primenjivaće se inovativne metode kojima se Romi i Romkinje uključuju sa institucijama u kreiranje akcionih planova – lokalnih politika.

U opštini Ćićevac planiran je rad na unapređenju obrazovanja učenika romske nacionalnosti.

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!