AleksandrovacSportTurizam

Treća Župska vinska trka

Treća Župska vinska trka, drugačije nazvana i Župski vinski maraton, biće održana u Aleksandrovcu Župskom 06. oktobra 2019. godine. Prijave takmičara su otvorene do 22. septembra u 17:00 časova. Staze su već pripremljene, vinari se brinu za onaj deo “vinski”, a zainteresovani samo treba da se prijave, dođu, trče i uživaju. U toku su i prijave za volontere.

Trkači će se takmičiti na župskim vinogradarskim stazama dužine 13 i 22 kilometra.

Mala vinska trka (dužine 13 kilometara) i Velika vinska trka (dužine 22 kilometra) startovaće kod Muzeja vinarstva i vinogradarstva. Cilj trke je u centru Aleksandrovca, kod fontane vina.

Staza Velike vinske trke prati istu rutu kao i Mala vinska trka, do okrepne stanice kod Vinarije Nikolić, na 7. kilometru od starta, gde se trke odvajaju na različite staze.

Staze su trail tipa i trči se uglavnom po zemljanim putevima kroz vinograde i voćnjake. Postoje i kraće asfaltirane deonice, ali ne duže od 10% ukupne dužine staze.

Okrepne stanice će biti na međusobnim udaljenostima od oko 4 – 6 km, a negde i bliže, zavisno od same lokacije vinskog podruma. Tu će trkačima biti na raspolaganju voda, sezonsko voće, vino župskih vinara i možda još poneki domaći osvežavajući proizvod. Limit trke je 4 sata, a staze će biti obeležene šarenim trakicama i putokaznim strelicama.

Prijave

Startnina za ovu trku se plaća u iznosu od 1.000 dinara. Svaki učesnik dobija majicu trke i medalju na kraju trke. Takmičari se mogu prijaviti preko ovog linka.

Takođe, organizator poziva sve one koji su željni novih iskustava, poznanstava i organizatorske atmosfere da se pridruže volonterskom timu ove vinske trke. Volonteri mogu postati sve osobe starije od 15 godina, koje će po završetku prijave proći kroz selekcijski postupak. Za volontere je obezbeđeno besplatna majica događaja, obroci i osveženja, nadoknada svih prihvatljivih i razumnih troškova koji nastanu u dogovoru sa organizatorima. Volonteri se mogu prijaviti preko ovog linka.
https://www.youtube.com/watch?v=8cVNvGlt8Qs

 

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!