Društvo

Prijavi se za učešće programa Kancelarije za mlade Kruševac!

Budi deo jednog od sedam besplatnih kurseva/radionica koje organizuje Kancelarija za mlade Odeljenja za društvene delatnosti grada Kruševca. Sedam besplatnih radionica koje ti nudimo su:

1. Osnove fotografije
2. Veb dizajn – moj prvi sajt
3. Mejk-ap (osnovni nivo)
4. Mejk-ap (srednji nivo)
5. Osnove gitare
6. Izrada murala
7. Grafički dizajn

Radionice su namenjene mladima od 15 do 30 godina.

Za prijavu nema definisanog obrasca. Dovoljno je poslati e-mail na adresu KZM: kzmkrusevac@gmail.com. U njemu navedite sledeće podatke: ime i prezime, datum rođenja, broj telefona za kontakt i za koju radionicu ste zainteresovani.

Rok za prijavu za učešće na radionicama je 30.08.2019. godine do podneva.

Trajanje svake od navedenih radionica je 12 termina po 120 minuta. Biće realizovane radnim danima i vikendom u terminima koji će biti naknadno utvrđeni i dogovoreni sa polaznicima.

Učešće na radionicama je potpuno besplatno, dok je za pojedine radionice neophodno posedovati neki od materijala za rad (detalje možeš pronaći u odeljku ”Detalji o radionicama”).

Odabrani učesnici/ce biće obavešteni e-mailom ili telefonom.

Detalji o radionicama

Sve radionice će biti održane od septembra do kraja novembra:

  1. Foto radionica; početkom septembra, Klub za mlade

Foto radionica uključuje teorijski rad i rad na terenu. Pored osnovnih teorijskih znanja o tome šta je fotografija, kako nastaje, koje su karakteristike fotografije i pravila pri fotografisanju, polaznici će uz praktičan i terenski rad moći da nauče osnove fotografije. Pored toga, učesnici će imati prilike da se aktivno uključuju u rad analizom fotografija i diskusijom o fotografijama snimljenim tokom radionice. Polaznici se obučavaju da samostalno koriste fotografsku opremu – fotoaparat kroz promišljeni pristup kreiranju kreativne fotografije. Na ovoj radionici polaznici će uvežbati i naučiti pristup različitim tipovima fotografije.

Za učešće na ovoj radionici neophodno je posedovanje digitalnog fotoaparata ili dobre kamere na mobilnom telefonu.

  1. Radionica veb dizajna – moj prvi sajt; od prve dekade septembra, do kraja oktobra; Ekonomsko – trgovinska škola

Polaznici će na radionicama proći sve korake u realizaciji Internet sajta. Konačan proizvod radionice će biti realizovan i objavljen sajt. Polaznici će biti upoznati sa svim neophodnim alatima i okruženjem koje je potrebno za samostalan rad u oblasti veb dizajna.

Polaznici ne moraju da imaju nikakvu dodatnu opremu – radno okruženje im je obezbeđeno u Ekonomsko – trgovinskoj školi.

  1. Radionica grafičkog dizajna; počinje u septembru; Ekonomsko – trgovinska škola

Polaznici će na radionicama učiti osnove grafičkog dizajna kroz korišćenje savremenih programa. Konačan proizvod radionice će biti realizovana izložba radova. Polaznici će biti upoznati sa definisanim neophodnim alatima i okruženjem koje je potrebno za samostalan rad u oblasti grafičkog dizajna.

Polaznici ne moraju da imaju nikakvu dodatnu opremu – radno okruženje im je obezbeđeno u Ekonomsko – trgovinskoj školi.

  1. Radionica gitare; septembar; Klub za mlade;

Pored osnovnih teorijskih znanja o osnovama sviranje akustične gitare, kroz direktan rad sa predavačem, učesnici/ce kursa će tokom trajanja kursa steći osnovna znanja o sviranju gitare kroz intenzivan praktičan rad.

Za učešće na ovoj radionici nije potrebno prethodno znanje o sviranju gitare, ali je poželjno posedovanje gitare koju će polaznik poneti sa sobom na kurs.

  1. Radionica mejk-apa (osnovni nivo); septembar; Klub za mlade, vikendom

Pored osnovnih teorijskih znanja o osnovama mejk-apa, kroz direktan rad sa predavačem, učesnici/ce kursa će tokom trajanja kursa steći osnovna znanja o mejk – apu kroz intenzivan praktičan rad.

Za učešće na ovoj radionici potrebno je prethodno obezbediti sopstvenu šminku sa pratećom opremom.

  1. Radionica mejk-apa (srednji nivo); septembar; Klub za mlade, vikendomKurs mejk-apa (srednji nivo) činiće usvajanje teorijskih znanja o srednjem nivou mejk-apa, kroz direktan rad sa predavačem. Učesnici/ce kursa će tokom trajanja kursa steći viša znanja o mejk – apu kroz intenzivan praktičan rad.

Za učešće na ovoj radionici potrebno je prethodno obezbediti sopstvenu šminku sa pratećom opremom.

  1. Radionica izrade murala; oktobar; Klub za mlade

Radionica izrade murala uključuje teorijski rad i rad na terenu. Pored osnovnih teorijskih znanja o tome šta su murali, kako nastaju, polaznici će uz praktičan i terenski rad moći da nauče osnove izrade murala.

Za učešće na ovoj radionici nije potrebno prethodno znanje.

Cilj realizacije radionica je obezbeđivanje kvalitetnog, interaktivnog, zanimljivog neformalnog obrazovanja i angažovanog provođenja slobodnog vremena u prostoru Kluba za mlade i informatičkom kabinetu Ekonomsko – trgovinske škole.

Radionice se realizuju u sklopu programa Kancelarije za mlade Odeljenja za društvene delatnosti. Prijavi se!

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!