Kultura

Poslastica za ljubitelje bluza

U subotu, 27. maja, Kruševačko pozorište će predstaviti Katarinu Pejak, klavir i vokal, i to u dve varijante. Prvo će biti održana radionica (od 16:00 do 17:30 h, mala sala), a potom i koncert (20:30 h, velika sala). Na koncertu će, uz Katarinu, nastupiti i Nenad Zlatanović (Texas Flood) na gitari i Petar Miladinović – Pera Joe na usnim harmonikama.

plakatKPKatarina Pejak, pijanistkinja i kantautorka je diplomirala na Berkliju (Berklee College of Music, Boston, SAD) na smeru “songwriting”.  Dobitnica je nagrade SONGWRITING AWARD 2014. Živi i radi u Nešvilu (SAD), gde nastupa solo i sa svojim bendom i učestvuje u projektima drugih muzičara kao klavijaturistkinja, komponuje i predaje.

Na radionici će govoriti o uslovima studiranja na ovoj najprestižnijoj akademiji za savremenu muziku (jazz, blues, rock), metodologiji nastajanja pesme, savremenoj muzičkoj industriji… Radionica je informativna, interaktivna, komunikativna i besplatna.

Prvi album je objavila 2010. god pod nazivom „Parfume&Luck“ na kome je predstavila 5 autorskih pesama. Drugi album je objavljen 2012. pod nazivom „First Hand Stories“ i treći, „živi„ mini album, snimljen u Studiju M u Novom Sadu u produkciji RTV Vojvodine i Radio Novog Sada, pod nazivom „Old, New, Borrowed and Blues“.

Katarina ima i svoja video izdanja: spot za pesmu “The Practice” (album “First Hand Stories”, Blues time records, 2012.), spot za pesmu sa koncertnog nastupa u Studiju M, “She’s coming After You” i najnoviji “Honey Eyed Man” numera koju je snimila u studiju Southern Ground (Nashville, TN,USA) sa svojim američkim bendom. Završila je snimanje četvrtog albuma, u studiju SMOAKSTUCK, (Nashville, TN,USA) koji će biti promovisan na turneji krajem 2017.

Održala je brojne nastupe u Americi, Srbiji i u regionu (da imenujemo neke: “Scullers klub-Boston”, “House of Blues- Boston, Mikser festival –Beograd,  “M Kljuc” u Studiju M-Novi Sad).

U SAD nastupa kao trio ili kvintet, u Srbiji i regionu održava solo nastupe ali i sa bendom i gostima.

U aprilu, je počela solo turneju nastupom u Beču u okviru VIENNA BLUES FESTIVAL koncertom 25. aprila u Mozart House.

https://www.youtube.com/channel/UC26DCAFu32O-fMuXKFcUe1Q

https://soundcloud.com/katarina-p/katarina-pejak-honey-eyed-man

https://soundcloud.com/katarina-p/katarina-pejak-hard-money

www.katarinapejak.com

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!