Obrazovanje

Kruševački osnovci se nadmeću u programiranju robota

U subotu 27. maja od 11 do 14h u kruševačkoj osnovnoj školi “Dositej Obradović” biće održano takmičenje u programiranju mBot robota. Na ovom takmičenju će učestvovati pet takmičarskih ekipa iz Kruševca, Milutovca i Varvarina.

mbotTakmičarska liga pod nazivom “KODigranje” organizuje se u sklopu programa “Bitka za znanje”, u okviru kojeg su do sada 344 škole u Srbiji dobile po 5 mBot robota uz pomoć kojih osnovci uzrasta od 5. do 8. razreda u svojim školama, uz mentorsku podršku svojih nastavnika koji su prethodno prošli obuku za korišćenje mBot-a u nastavi, uče osnove programiranja i kodiranja.

Ovo takmičenje se 27. maja istovremeno organizuje u 18 gradova: Beogradu, Jagodini, Kosovskoj Mitrovici, Kragujevcu, Kraljevu, Kruševcu, Leskovcu, Nišu, Novom Pazaru, Novom Sadu, Smederevu, Somboru, Sremskoj Mitrovici, Subotici, Užicu, Valjevu, Zaječaru i Kikindi.

Naredna faza takmičenja je finale na kome će učestvovati 30 najboljih ekipa iz prethodno održanog online kola lige, kao i ovog fizičkog kola. Finale će biti organizovano u subotu, 24. juna u Naučno – tehnološkom parku u Beogradu.

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!