Saobraćaj

Pojačane saobraćajne kontrole MUP-a za vikend

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, sprovodiće tokom praznika mere pojačane kontrole. Posebna pažnja će biti posvećena otkrivanju i sankcionisanju prekršaja upravlјanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, prekoračenja brzine, nekorišćenja sigurnosnog pojasa i nekorišćenja propisane zimske opreme.

Zbog nastupajućih božićnih i novogodišnjih praznika i početka zimske turističke sezone, u narednom periodu očekuje se značajno povećanje frekvencije saobraćaja na svim najvažnijim putnim pravcima u našoj zemlјi. To može nepovolјno uticati na stanje bezbednosti saobraćaja.

Saobraćajna policija će po potrebi preduzimati mere na regulisanju saobraćaja. Tako će se obezbediti optimalna protočnost saobraćaja, u prvom redu na prilazima zimskim turističkim centrima.

MUP upozorava građane da je u periodu od 13. do 31. decembra prošle godine u saobraćajnim nezgodama poginulo čak 39 učesnika u saobraćaju. U istom periodu povređeno je 1.013 učesnika u saobraćaju. Takođe, dogodile su se dve teške saobraćajne nezgode, u Novom Pazaru i Kocelјevi. U njima su poginula po tri mlada lica.

Iz MUP-a skreću pažnju da u vreme praznika raste broj saobraćajnih nezgoda u kojima učestvuju vozači pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci. U navedenom periodu prošle godine taj broj je bio veliki. U 236 saobraćajnih nezgoda učestvovali su vozači pod dejstvom alkohola. U 10 saobraćajnih nezgoda učestvovali su vozači pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

MUP još jednom apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise. Tako će odgovornim ponašanjem doprineti očuvanju bezbednosti saobraćaja na putevima.

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!