Kultura

Ivan Šuletić – izložba u Umetničkoj galeriji

U Umetničkoj galeriji, u sredu, 14. decembra, u 19 sati, biće otvorena izložba “Anonimnost u pejzažu” čiji je autor Ivan Šuletić .

Izložba Ivana Šuletića, jednog od najautentičnijih autora srpske likovne umetnosti 21. veka, obuhvata slike i crteže prepoznatljivog likovnog izraza. On počiva na preplitanju i neodvojivosti stvarnog i virtuelnog sveta. Digitalna slika je metafora i oslonac da se manuelnim postupkom, uljem na platnu ili crtežom na papiru velikih formata, preciznim multiplikovanjem stvore nove vizuelne celine.

Na postavci će biti zastupljeni, pre svega, crteži u kojima se transformacija dešava unutar odabranog motiva na način da i oni sami izlaze u prostor i dobijaju volumen, jednako beležeći stanja, karakterističnim likovnim postupkom.

Ivan Šuletić je rođen 1982. godine u Beogradu. Diplomirao je 2007. godine i završio je doktorske umetničke studije na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu (2015. godine).

Dobitnik je prve nagrade Fondacije Vladimir Veličković za crtež 2018. godine, nagrade „Likovna jesen“ 2016. Dobitnik je druge nagrade „Niš Art Fondacije“ za 2015. godinu.

Izlagao je na više samostalnih i grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Njegovi radovi se nalaze u javnim i privatnim kolekcijama. Među njima su: Muzej grada Beograda, kolekcija umetnosti European Patent Office u Minhenu, Wiener Städtische kolekcija savremene umetnosti, kolekcija Galerije savremene umetnosti Niš, kolekcija Šumatovačka i druge.

Zaposlen je u zvanju docenta na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu.

Izložba se priređuje uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

Kustos izložbe: Biljana Grković

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!