Opasnost vreba u Žabaru

Opasnost vreba đake i druge pešake u Žabaru. Javila nam se jedna čitateljka i poslala sledeći materijal i video snimak.

“Poštovani, želela bih i vama da se obratim u vezi jednog velikog problema, ako možete da objavite, pišete na tu temu. U pitanju je bezbednost dece u školi, konkretno OŠ Žabare. Nigde singnalizacije, nigde pešački, ništa što ukazuje na zonu škole. Put je dosta prometan i zar treba da nastrada neko dete da bi neko reagovao. Evo samo mali delić šta sam zabeležila pre par dana dok sam čekala dete, pa sami procenite koliko je ozbiljno.”

Naša ekipa je obišla taj deo puta. Postoji saobraćajni znak koji ukazuje na naseljeno mesto. Ali, u pitanju je dugačak pravac na kome nesavesni vozači voze prilično brzo i postoji realna opasnost za pešake. Situacija kada sa strane stoji parkirani autobus iz koga izlaze putnici je posebno kritična, jer je tada preglednost značajno umanjena i za pešake, i za vozače.

Savet za bezbednost saobraćaja je pokrenuo mnoge akcije, ali ne znamo da li se i ova lokacija našla na njihovom “dnevnom redu”. Opasnost vreba na mnogim mestima, ali, u svakom slučaju, neko bi morao da se pozabavi ovom lokacijom – pre nego što bude kasno.

Podelite sa prijateljima: Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print
0
Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Skip to content