Saobraćaj

Pojačane kontrole do 3. maja

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, će do 3. maja 2022. godine sprovoditi akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju. Tada se, zbog praznika, na putevima u Srbiji očekuje povećan broj vozila, a cilj je očuvanje bezbednosti saobraćaja.

Akcija će biti usmerena na otkrivanje najtežih prekršaja. Kontrolisaće se prekoračenje brzine kretanja vozila, nepropisno preticanje, upravlјanje vozilom pod dejstvom alkohola ili psihoaktivnih supstanci, nekorišćenje sigurnosnog pojasa i nepropisno korišćenje telefona tokom vožnje. Takođe, zbog većeg broja motocikala i mopeda u saobraćaju, policija će kontrolisati i ove učesnike u saobraćaju, glasi saopštenje MUP-a.

Svaki kontrolisani vozač biće alkotestiran. Prilikom zaustavlјanja svakog vozila koje prekorači brzinu kretanja, kontrolisaće se i da li vozači i putnici koriste sigurnosni pojas.

„U 2021. godini, za tri praznična dana, u saobraćajnim nezgodama poginulo je 10, a povređeno 300 učesnika u saobraćaju. Naglašavamo da je vožnja pod dejstvom alkohola najčešći uticajni faktor nastanka saobraćajnih nezgoda tokom praznika, što potvrđuje činjenica da su tokom prošle godine u vreme praznika u čak 53 saobraćajne nezgode učestvovali vozači pod dejstvom alkohola“, kažu iz Uprave saobraćajne policije.

Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na sve građane da poštuju saobraćajne propise i da odgovornim ponašanjem doprinesu očuvanju bezbednosti saobraćaja na putevima u vreme praznika.

Foto: MUP

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!