Kultura

Performans o kršenju prava žena

Performans o kršenju prava žena biće izveden u nedelju, 30. juna, u 18.00 u AKC “Gnezdo”. Performans pod nazivom “Zajedno do dostojanstvenog rada” organizuje Udruženje za radna prava žena ROZA iz Zrenjanina.

“Čućete priče žena koje su na radnom mestu pretrpele diskriminaciju, ucene, seksualne napade, pretnje, mobing, fizičke napade, otkaze. Čućete žene koje ne samo da su pretrpele sve ovo, nego su i preživele, ojačale i skupile hrabrost da sve to nama i ispričaju. Mi sada te priče donosimo vama.

Tu su potresne i tužne priče, priče u koje je teško poverovati. Ali, i one koje smo lično proživeli, pa nam i ne zvuče tako neverovatno. Ima tu priča o nasilju, diskriminaciji, otkazima, šamarima, nepravdi. Čućete nas, članice ROZE i „glumice“. U stvari smo samo radnice, obične devojke i žene. Pričamo tuđe priče, ali smo i na svojoj koži osetile svaku reč koju izgovaramo. Ima tu i priča koje daju vetar u leđa, koje kazuju da je moguće dići glas i reći jedno glasno „NE“ teroru, maltretiranju, mobingu. „Niste same“, to je glavna poruka našeg performansa”, ističu u Udruženju za radna prava žena ROZA.

Ovaj zanimljivi performans do sada je izveden u  Zrenjaninu, Novom Sadu, Leskovcu i Beogradu.

Suorganizator je Alternativni centar za devojke iz Kruševca, a ulaz je slobodan.

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!