“Zvezdano Zdravinje” po 28-mi put

U Zdravinju je sinoć otvorena 28. manifestacija „Zvezdano Zdravinje“. Ove godine program ide pod nazivom „Zvezdano-šareno“ i trajaće do 28. avgusta. Kao i uvek, prve večeri su nastupili pobednici ovogodišnjeg takmičenja sela, KUD „Makrešane“ i pevači i instumentalisti na harmonici.

Program se nastavlja u subotu 12. avgusta. Nastupiće KUD “Izvor“ iz Velike Drenove, a zakazan je još jedan nastup folklorista za nedelju 20. avgusta. Tada će celovečernji koncert imati KUD “Tanasko Rajić” iz Ljubića kod Čačka. Ovogodišnje „Zvezdano Zdravinje“ je bogatije za nekoliko programa koji su novi ili ponovo uvršteni u manifestaciju. To su „Zvezdano veče sedme sile i frule“, pesničko veče „Pesnici slikarima“ i po prvi put ove godine „Zvezdani kotlić“ i „Zvezdana prepečenica“.

Ovogodišnja manifestacija se završava u ponedeljak 28. avgusta izložbom slika nastalih na likovnoj koloniji u okviru Zvezdanog Zdravinja koja je najstarija na teritoriji Rasinskog okruga, a po 45. put okupiće umetnike našeg okruga.

Podelite sa prijateljima: Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print
Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Skip to content