DruštvoPažnja !

Radoica pazario još jednu televiziju

Radoica Milosavljević, kruševački medijski magnat, pazario je još jednu televiziju. Najnovija kupovina mu je u vlaništvo donela TV Leskovac. Ovu televiziju je Milosavljević kupio od prethodnog vlasnika Vladice Jovanovića. Posle ove kupovine i raskida ugovora o privatizaciji RT Kragujevac, Radoica Milosavljević ima u vlasništvu poveći broj medija. On je, pre ovoga, kupio RT Kruševac, RT Kragujevac, TV Pirot, RT Brus, Centar za informisanje Novi Kneževac, TV Požega, RT Dimitrovgrad, RT Pančevo i RTV Bačka Palanka (iz stečaja). Ugovor o kupovini RT Kragujevac je raskinut, zbog neispunjenja ugovornih obaveza.

Zanimljivo je da je veći deo ovih kupovina bio takav da su se one isplatile kroz prvi naredni konkurs za sufinansiranje medija od strane lokalnih samouprava u kojima se nalaze. Slična je situacija i u Leskovcu. Tamo je komisija zasedala, a rezultate ćemo saznati narednih dana. Nadamo se da Radoica nije pazario “u prazno”.

U kruševačkoj čaršiji se svi vrlo dobro poznaju međusobno, pa tako i priča o g. Milosavljeviću i njegovim poslovnim poduhvatima nije velika tajna. Zarad potpunosti ovog teksta, kratak prikaz njegovih medijskih poslova možete pronaći na sajtu Cenziolovka.

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!