DruštvoPažnja !Zdravlje

Nove epidemiološke mere su na snazi

U Srbiji su od ponoći između ponedeljka i utorka na snagu stupile nove epidemiološke mere. One obuhvataju i ograničenja rada ugostiteljskih objekata i trgovina.

Od 21.00 do 05.00 ujutro zabranjen je rad ugostiteljskih objekata, prodavnica i tržnih centara, izuzev apoteka, dostave hrane i benzinskih pumpi, ali samo za točenje goriva. Ograničenja ne važe za privredu koja radi treću smenu, prenose mediji.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova najavili su da će policija biti angažovana da u slučaju potrebe upozori nesavesne građane na obavezu poštovanja mera.

Reagovao je i kruševački Štab za vanredne situacije u skladu sa epidemiološkom situacijom na teritoriji Кruševca. U skladu sa odlukom Vlade Republike Srbije u vezi sprečavanja širenja korona virusa, doneo je odluku da se ograničava rad trgovačkih i ugostiteljskih objekata u Кruševcu (tržni centri, marketi, kafići, barovi, restorani, hoteli – hotelski restorani, kladionice koje pružaju ugostiteljske usluge, igraonice za decu i svi ostali objekti) na teritoriji grada Кruševca do 21.00. Navedeno ograničenje traje do 05.00 časova idućeg dana. Nalaže se gore navedenim objektima striktno poštovanje svih epidemioloških – sanitarnih mera propisanih Uredbom o merama za sprečavanje i suzbijanje zaraznih bolesti COVID-19 koju je donela Vlade Republike Srbije. Nove epidemiološke mere se ne odnose na apoteke, dostave hrane, delove benzinskih stanica za naplatu i točenje goriva i privredne subjekte koji rade i treću smenu. Oni su izuzete od ovih mera.

Štab je naložio i da se nastavi sa pojačanim zajedničkim inspekcijskim nadzorom u koordinaciji inspekcijskih organa Grada Кruševca i republičkih inspekcijskih organa, kao i drugih državnih organa na nivou Rasinskog upravnog okruga, a u skladu sa dopunama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti. Na snazi ostaju svi ostali normativni propisi koje je donela Vlada Republike Srbije.

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!