DruštvoSport

Još dva saopštenja iz FK Napredak

Još dva saopštenja su stigla danas iz FK Napredak. Prvo potpisuje Marko Mišković, predsednik kluba u ostavci, a drugo Valentina Vasić, PR kluba.

Saopštenje Marka Miškovića

Osećam potrebu da se vezano za jučerašnje nasilničko ponašanje prema portparolki kluba Valentini Vasić i incidenta na konfereniciji za štampu, nakon utakmice FK Napredak i FK Radnički Niš obratim kako javnosti, tako i lično Nenadu Lalatoviću.

FK Napredak i ja lično najoštrije osuđujemo ponašanje novinara Stevana Milutinovića odnosno njegov verbalni napad na gospodina Lalatovića. Imajući u vidu insinuacije u javnosti da je reč o huliganu naglašavamo da je ovaj gospodin, čije ponašanje najoštrije osuđujemo i ograđujemo se, novinar lokalnog portala kladza.com koji je i ranije dolazio na utakmice i konferencije sa novinarskom akreditacijom i izveštavao o radu FK Napredak. Vezano za postupke ovog lica spremni smo na svaku vrstu saradnje sa nadležnim organima FSS, ali i državnim organima, pa čak i na eventualne posledice po sam klub. S tim u vezi obaveštavamo javnost da FK Napredak namerava da sam inicira pokretanje postupaka pred nadležnim organima radi utvrđivanja eventualne odgovornosti novinara Stevana Milutinovića, ali i gospodina Lalatovića.

Koristim ovu priliku da se javno izvinim bivšoj supruzi i porodici gospodina Lalatovića za uvrede koje su pretrpeli na stadionu u Kruševcu jer se osećam lično odgovornim kao domaćin, a posebno imajući u vidu da je bivša supruga gospodina Lalatovića rođena sestra mog kuma Stefana Babovića i moja lična i porodična prijateljica. Takođe, apelujem na navijače i simpatizere FK Napredak da ne vređaju učesnike utakmica, a naročito članove njihovih porodica i da svojim ponašanjem daju primer sportskog navijanja i gostoprimstva.

Međutim, ovi događaji ne daju za pravo Nenadu Lalatoviću da vređa i ponižava damu, portparolku kluba, koja časno i pošteno obavlja svoj posao.Ne znam šta je podstaklo gospodina Lalatovića da mene lično vezuje za ovaj događaj primedbom upućenom portparolki “jel te to naučio ovaj što nije došao na utakmicu”.

Funkcija predsednika kluba koju časno i pošteno obavljam mi daje za pravo da ne prisustvujem svakoj utakmici na šta sam se odlučio iz razloga jako dobro poznatih i gospodinu Lalatoviću i srpskoj fudbalskoj javnosti.

Moje prisustvo utakmicama FK Napredak nije obavezujuće ni po jednom pravilniku FSS-a i UEFA-e. Pored toga postavlja se pitanje da li sam na više utakmica u jesenjoj polusezoni bio ja, kao predsednik kluba u ostavci, ili gospodin Lalatović kao šef stručnog štaba. Srpskoj javnosti je dobro poznato da ovo nije prvi incident gospodina Lalatovića, a dokle će se tolerisati takvo ponašanje na Srpskim stadionima treba da odluče nadležni organi FSS-a.

Smatram da svojim radom i svojim izjavama nisam dao nikakvog povoda da me gospodin Lalatović dovodi u kontekst ovoga što se dogodilo na konferenciji, naročito zbog činjenice da se lično poznajemo i da smo sarađivali. Podsetio bih gospodina Lalatovića da je FK Napredak u momentu njegovog angažovanja zauzimao osmu poziciju na tabeli, te stoga ne znam s kim se gospodin Lalatović borio za opstanak. U FK Napredak je došao kao neafirmisan trener, a FK Napredak i ja kao Predsednik kluba smo mu dozvolili, upravo radi njegove lične afirmacije, da pređe u FK Crvena Zvezda bez naknade iako je imao važeći ugovor.

Fudbal je prelepa igra koja treba da bude izvor pozitivne energije, a ne arena za individualne obračune, gospodine Lalatoviću!

U Kruševcu, 18.12.2018.g.

Marko Mišković

Saopštenje Valentine Vasić

Osećam potrebu da se vezano za jučerašnje nasilničko ponašanje trenera Radničkog Nenada Lalatovića i incidenta na konfereniciji za štampu, nakon utakmice FK Napredak i FK Radnički Niš obratim javnosti:

U jeku kampanje protiv svih vrsta nasilja, a pogotovu nasilja nad ženama, kao i kampanji za rodnu ravnopravnost, nakon sedam godina bavljenja poslom portparola Fudbalskog kluba Napredak i dugogodišnjim radnim iskustvom u elektronskim medijima, doživela sam na svom radnom mestu, radeći svoj posao, da budem verbalno napadnuta od trenera Fudbalskog kluba Radnički – Nenada Lalatovića.

Nenad Lalatović je tom prilikom izneo niz uvreda i neistina, zbog kojih će odgovarati disciplinskoj komisiji FSS-a i UEFA-i, kao i nadležnim pravosudnim organima Republike Srbije.

Na žalost, svakodnevno smo svedoci nasilja koje se vrši nad ženama, a čija žrtva sam i ja postala, pošteno i odgovorno radeći svoj posao. Nenad Lalatović je kao trener Radničkog iz Niša dozvolio sebi, i da, po završetku konferencije za novinare, još jednom demonstrira svoju silu i u prostoru ispred svlačionica nastavi obračun samnom, gde su me, na svu sreću, zaštitili radnici obezbeđenja.

Propozicije takmičenja Super lige Srbije ne definišu pitanje koje treba postaviti na konferenciji za novinare, nakon odigrane utakmice. U Fudbalskom klubu Napredak rade obrazovani i profesionalni ljudi i žene, koji misle svojom glavom, jer da nisu takvi ne bi radili u Napretku.

Kao sportski radnik, i portparol fudbalskog kluba Napredak imala sam moralnu obavezu da zaštitim svoj klub, jer Napredak to nije zaslužio od svog bivšeg trenera. Kao čovek, osećam neposrednu odgovornost zbog incidenta koji je izazvan mojim pitanjem, i najoštrije ga osuđujem. Novinaru Stevanu Milutinoviću biće oduzeta novinarska akreditacija.

Koristim ovu priliku da se javno izvinim bivšoj supruzi Nenada Lalatovića za uvrede koje je pretrpela na stadionu u Kruševcu.

Izvinjavam se i svojoj porodici, koja očigledno mora da trpi posledice bavljenja fudbalom, jer odakle meni, kao ženi, pravo da postavljam “takvo” pitanje, kao i zbog neistina objavljenih u pojedinim medijima, i prostakluka koje su morali da slušaju i gledaju.

I na kraju, pozivam Trenersku organizaciju Fudbalskog saveza Srbije da preduzme najdrastičnije mere protiv svog člana, koji je u više navrata imao slične “ispade”.

U Kruševcu, 18.12.2018.g.

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!