Obrazovanje

Evropska noć istraživača poziva ljubitelje nauke na veliki video-konkurs

U susret 11. Evropskoj noći istraživača, koja će biti održana kroz niz onlajn aktivnosti 27. i 28. novembra, raspisan je veliki naučni konkurs namenjen stanovnicima Trstenika, Kruševca, Prijepolja, Priboja i Nove Varoši.

Projekat Evropska noć istraživača 2020. Science in Motion for Friday Night Commotion (SCIMFONICOM 2020) u organizaciji Fakulteta za fizičku hemiju i Instituta za molekularnu genetiku i genetičko inženjerstvo Univerziteta u Beogradu, poziva sve ljubitelje nauke da se pridruže video-takmičenju.

Konkurs je otvoren kroz dve kategorije. Prva se odnosi na sve učenike srednjih škola sa teritorija opština TrstenikKruševacPrijepoljePriboj i Nova Varoš. Druga se odnosi na sve ljubitelje nauke iz pomenutih opština koji ne spadaju u prvu grupu.

Prijavljeni takmičarski tim može imati najviše tri člana.

Učesnici konkursa treba da  snime izvođenje dva naučna eksperimenta iz oblasti prirodnih nauka, koje sami osmisle ili izaberu, a za koje materijal i pribor mogu naći u svakodnevnom životu. Jedan od ta dva eksperimenta mora biti vezan za obnovljive izvore energije ili elektrohemiju, jer ove godine proslavljamo Godinu elektrohemije u Srbiji. Video snimci ne smeju biti naknadno obrađivani u cilju manipulacije rezultatima eksperimenata.

Za takmičenje u kategoriji šrednjih škola, jedna škola može prijaviti neograničen broj takmičarskih timova, s tim da jedan učenik može biti član samo jednog tima.

Članove najuspešnijih takmičarskih timova iz obe kategorije očekuju nagrade. Uz to će i srednje škole čiji tim bude pobedio u prvoj kategoriji dobiti posebnu nagradu!

Kako učestvovati

Snimke sa podacima potrebno je poslati na e-mail adresu velikanaucnaavantura@gmail.com korišćenjem Google Drive-a ili WeTransfer-a za slanje velikih fajlova (https://wetransfer.com/), ili na Viber broj 0616287012.

Rok za slanje video snimaka je 23. novembar 2020. u 10 časova. Proglašenje pobednika biće održano 27. novembra, u 11. Evropskoj noći istraživača.

Partneri Evropske noći istraživača na ovom konkursu su: Gimnazija „Vuk Кaradžić“ (Trstenik), Kulturni centar Kruševac, Kancelarija za mlade opštine Prijepolje, Kancelarija za mlade Priboj, Dom kulture „Jovan Tomić“ Nova Varoš.

Sve informacije o sadržajima i dešavanjima ovogodišnje Evropske noći istraživača moguće je proveriti na sajtu www.nocistrazivaca.rs.

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!