Sport

Kruševljanin Sergej Lukić prvi igrač Evrope !

Naš sugrađanin, srpski reprezentativac Sergej Lukić sa 4205 bodova zauzima prvo mesto muškog singla na rang listi Evropske badminton konfederacije za igrače do 17 godina. To je prekjuče objavljeno na zvaničnom sajtu konfederacije.

BEC-European-U17-Ranking_Muski-singlOgroman uspeh Sergeja Lukića na nedavnom turniru Evropskog kupa, Serbian U17 International Novi Sad 2017, na kojem je osvojio trofeje u muškom singlu i mešovitom dublu, u tandemu sa Marijom Sudimac, ujedno proglašen i za najboljeg igrača, promovisao ga je u najboljeg igrača Evrope. Naš reprezentativac je sa 4205 bodova zauzeo prvo mesto u muškom singlu na rang listi Evropske badminton konfederacije (BEC) za igrače do 17 godina, objavljenoj u ponedeljak 19. juna 2017. Na drugom mestu je Rus Georgi Karpov s 3915 bodova, a na trećem Francuz Hristo Popov s 3780. Finalista turnira u Sportskom centru “Slana Bara“ Hrvat Luka Ban, koga je upravo Lukić pobedio u meču za zlato, zauzeo je četvrto mesto s 3625 bodova.

U ponedeljak je BEC objavio i rang liste Evropskog kruga na kojima se srpski reprezentativci, takođe, visoko kotiraju, najbolje u ženskom singlu i mešovitom dublu. Marija Sudimac je sa 300 bodova zauzela drugo mesto ženskog singla u kojem je trenutno vodeća Mađarica Kiti Šotak sa 615. Treće mesto pripalo je Šveđanki Izabeli Grafsund s 280 bodova. U mešovitom dublu naš par Lukić, Sudimac je sa po 500 bodova na drugom mestu, odmah iza Šveđana Ludviga Petrea Olsona i Sofije Larson koji imaju po 700 bodova.

BEC-U17-Circuit-Ranking_Zenski-singl-i-mesovoti-dubl

Navedeni plasmani naših mladih reprezentativaca jesu najbolji u istoriji srpskog badmintona kada je reč o uzrasnoj kategoriji takmičara do 17 godina, a koje ove godine očekuje i kontinentalni šampionat koji će biti održan u novembru u Pragu.

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!