Sport

Kruševački badminton reprezentativci odlični u Grčkoj

Srpski badminton okitio se sa pet odličja na Balkanskom prvenstvu za seniore. Ono je od 18. do 20. maja 2018. održano u grčkom gradu Orestiadu. Luka Milić je osvojio bronzu u muškom singlu. Do polufinala ove konkurencije naš reprezentativac je stigao pobedama nad Grkom Nikolaosom Koulakidisom (2:0) i Turčinom Alijem Kurtom (2:0). U borbi za finale izgubio je od Bugarina Danijela Nikolova (2:0).

Pobedom nad Bugarkom Hristomirom Popovskom (2:0) među četiri najbolje na Balkanu u ženskom singlu stigla je i Marija Sudimac. Na žalost, naša reprezentativka je u polufinalu poražena od Turkinje Neslihan Jigit (2:0). Do bronzanog odličja u pojedinačnim konkurencijama stigao je i srpski ženski dubl Sara Lončar, Nataša Pavlović. Njih dve su u četvrtfinalu savladale Moldavke Eleni Moutevelidou i Irini Tentu (2:1). U borbi za finale izgubile su od turske kombinacije Bengisu Erketin, Nazlikan Inci (2:0). Četvrto odličje, takođe bronzano, delo je našeg mešovitog dubla Andrija Doder, Sudimac. U prvom kolu srpski miks je pobedio domaće takmičare Ahilleasa Cartsidisa i Teodoru Lamprianidou (2:0), u drugom njihove sunarodnike Petrosa Tentasa i Irini Gougleri (2:0), ali su u polufinalu poražen od Bugara Aleksa Vlara i Dimitrije Popsojkove (2:0).

Na korak od odličja stala su oba naša muška dubla. Doder i Milić su u četvrtfinalu poraženi od Turaka Ali Kurta i Emrea Lale (2:1), dok su u istoj rundi takmičenja Igora Bjelana i Nenada Miloševića zaustavili Grci Georgios Galvas i Panagiotis Skarlatos (2:1). Prethodno, Bjelan i Milošević su savladali Bugare Ivana Pejovskog i Leonida Stojanova (2:0). Sudbinu muških parova doživeo je i srpski mešoviti dubl Bjelan, Pavlović. U prvom kolu naš tandem je bio bolji od Grka Georgiosa Ciolisa i Elisavet Nioti (2:1), ali je u četvtfinalu poražen od Turaka Emrea Sonmeza i Zehre Erdem (2:0). Milošević i Lončareva su na startu takmičenja u ovoj konkurenciji izgubili od grčke kombinacije Stamatis Cigirdakis, Eleni Moutevelidou (2:0).

Reč selektora

Pre takmičenja u pojedinačnim konkurencijama u Grčkoj je održan ekipni šampionat na kojem je srpski tim u sastavu Luka Milić, Andrija Doder, Igor Bjelan, Nenad Milošević, Marija Sudimac, Sara Lončar i Nataša Pavlović osvojio bronzanu medalju. Naša reprezentacija je takmičenje u grupi završila na drugom mestu sa pobedom nad Grčkom (5:0) i porazom od Turske (4:1). U polufinalu Srbije je izgubila od Bugarske (3:0) koja je na kraju osvojila trofej.

“Jako dobro predstavljanje naših reprezentativaca i mnogo osvojenih medalja, ali uz još malo sportskog znanja i iskustva dometi će nam u najskorije vreme će biti daleko daleko viši i veći. Zahvalio bih se svima njima na izuzetno pozitivnoj atmosferi i odličnom timskom duhu i vrhunskom predstavljanju naše zemlje na ovom događaju”, kazao je glavni trener badminton reprezentacija Srbije Milan Barbir.

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!