Sport

Sportski kamp za slepe i slabovide

Sportski savez osoba sa invaliditetom Kruševac i ove godine organizuje sportski kamp za slepe i slabovide. Na ovogodišnjem kampu će učestvovati 22 deteta starosti od 7 do 17 godina i 10 trenera i asistenata. Trenerski tim čine najuspešniji sportisti sa oštećenim vidom:

Miloš Grlica iz Beograda, paraolimpijac, evropski rekorder u bacanju koplja 60,81m, osvajač zlatnih medalja na Evropskim takmičenjima 2005 i 2012. godine, Srebrnih medalja na Svetskom paraolimpijskom prvenstvu, 2014. na Evropskom prvenstvu, Bronzane medalje 2004. na paraolimpijskim igrama u Atini, 2007. na svetskom prvenstvu u Sao Paulu, Brazil, 2011. Svetsko prvenstvo na Novom Zelandu kada postavlja novi Evropski i svoj lični rekord od 60,81m.
Dragan Sremčević iz Beograda, najbolji golbal igrač sveta osamdesetih godina, osvajač zlatne medalje na paraolimpijadi 1988. godine u Seulu.
Jelena Šućur iz Kruševca član Atletskog kluba Kruševac, najuspešnija takmičarka Akademskog kluba NIŠ u tehničkim disciplinama,
Snežana Radović iz Kruševca dvostruki državni prvak u kuglanju, za slepe i slabovide 2015. i 2017. godine, 2014. vicešampion.

Bavljenje sportom je izuzetno važno za osobe sa invaliditetom. Ovaj sportski kamp će biti još jedna prilika da se oni aktivno uključe u treninge i rad sa najboljim trenerima. Svečano otvaranje kampa  i treninzi će se održavati u fiskulturnoj sali Ekonomsko – Trgovinske škole. 30.4.2019. sa početkom od 11.00 je otvaranje kampa, a 2.maja u slučaju lepog vremena planirane su sportske aktivnosti na Jastrepcu.

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!