Kultura

Kruševački Arhiv dobija nagradu

Kruševački Arhiv će u petak dobiti jednu značajnu nagradu. Ove godine Arhiv Srbije obeležava 120 godina od osnivanja. Dana 14. decembra će biti obeležen Dan arhiva u Srbiji. Tim povodom će u Beogradu biti otvorena izložba “Svetlost arhiva”. Tom prilikom će biti dodeljena i priznanja – Zlatne arhive Fondacije. Dobitnici su Aleksandar Arnautović, akademik Vasilije Đ. Krestiću i Istorijski arhiv Kruševac. Kruševački Arhiv se, tako, našao u izuzetnom društvu – sve čestitke!

Svi gosti će moći da pogledaju izložbu na otvorenom nazvanu “Podsećanja”. Povod su godišnjica rođenja ili smrti Mihaila Gavrilovića, Mihaila Petrovića Alasa, Živojina M. Perića i Pavla Popovića.

Izložba “Svetlost arhiva” pokušaće da sklopi mozaik napora i pregalaštva pojedinaca svesnih značaja čuvanja pamćenja. Ali, i o odnosu države, društva, stručne javnosti i arhivskih stručnjaka prema prošlosti, nacionalnom, državnom i kulturnom identitetu Srbije i njenog naroda. Osim arhivske građe koja govori o radu ustanove, pripremljen je i izbor značajnih dokumenata koja se čuvaju u Arhivu Srbije.

Izložba će biti otvorena do 30. januara.

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!