DruštvoPažnja !

“Igranka” u Toplani

“Igranka” u Toplani se nastavlja. Po sistemu “ja idem, a vi mi ne dajte” predstavnici dve sindikalne organizacije JKP “Gradska Toplana” se ne slažu sa odlukom direktora ovog preduzeća Dragana Azdejkovića da podnese ostavku. Oni traže da ostane na toj dužnosti i u narednom periodu.

Sindikalci predlažu sastanak sa gradskim rukovodstvom. Tako bi se našlo najbolje rešenje o prevazilaženju nastale situacije u Gradskoj toplani.

Predstavnici Samostalnog sindikata i sindikata Nezavisnost  smatraju da ostavka nije prihvatljiva u trenutku kada su ostala 82 dana do kraja grejne sezone. Kako kažu, ostavka “može da dovede do uznemirenosti dobavljača i zaposlenih“. Sindikalcii strahuju da će dobavljači, ukoliko Azdejković više ne bude direktor, “pustiti menice koje bi mogle da ugroze likvidnost preduzeća”.

Rešenje, naravno, je u rukama osnivača ovog javnog preduzeća. Odluku, na kraju, donosi Gradska uprava. Da li će ona stati na stranu građana ili na stranu sindikata Toplane saznaćemo vrlo brzo.

Stvarno nemam ništa lično protiv g. Azdejkovića. Nemam ništa ni protiv njegovog direktorovanja, jer ne zavisim od “usluga” Toplane. Sad je, dok traje zima, od male važnosti je to ko je doveo Toplanu u stanje u kojem se nalazi. Stupajući na posao g. Azdejković je sve to već znao. I prihvatio se posla. A grejanje čitave ove zime nije dobro. Prema tome, posao nije uradio kako valja. Sa druge strane, koliko se ja sećam, radničko samoupravljanje je model koji je u našoj prethodnoj zemlji važio do pre nekoliko decenija. U ovoj zemlji i u vremenu u kome živimo sindikati bi trebalo da se bore za prava radnika. Ovi iz Toplane se bore za ostanak direktora tokom čijeg mandata njihova firma ne uspeva da odradi svoj jedini posao – grejanje Kruševljana. Ko razume  – shvatiće…

Subscribe
Obaveštenje o
guest
1 Komentar
najstarije
najnovije najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Ime
Ime
25.01.2019. 00:36

Gospodin “… a koliki je moj deo ?” se malo “zaigrao” ?

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!