Društvo

Vaučeri za odmor od 15. januara

Vaučeri za subvencionisani odmor u Srbiji su opet tu. Vlada Republike Srbije usvojila je Uredbu o uslovima i načinu dodele i korišćenja sredstava za podsticanje unapređenja turističkog prometa domaćih turista na teritoriji Republike Srbije. Ovom uredbom, koja je usvojena na sednici održanoj 28. decembra 2023. godine, omogućava se dodela 100.000 vaučera. Oni će važiti za subvencionisani odmor u zemlji. Pri tome se njihova maksimalna vrednost povećava sa 5.000 na 10.000 dinara.

Prijava građana za korišćenje vaučera u Srbiji počinje od 15. januara 2024. godine. Obavlja se na šalterima Javnog preduzeća „Pošta Srbije“ na teritoriji cele zemlje.

Pravo na vaučere imaju penzioneri, nezaposleni, korisnici prava na dodatak za pomoć i negu drugog lica, vojni invalidi, nosioci poljoprivrednog gazdinstva, studenti, lica starija od 65 godina, koja ne ostvaruju pravo na penziju, kao i zaposleni sa primanjima do limita koji je povećan na maksimalnih 80.000 dinara mesečno.

Takođe, prijavljivanje ugostitelja koji su zainteresovani da učestvuju u sistemu dodele vaučera omogućena je preko sistema eTurista. Počelo je od 31. decembra 2023. godine. Prva lista ugostitelja kod kojih se mogu koristiti vaučeri objavljena je na sajtu Ministarstva turizma i omladine 8. janaura 2024. godine.

Krajnji rok za korišćenje vaučera je 20. novembar 2024. godine.

izvor:srbija.gov.rs

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!