Dragoslav Mihailović dobitnik “Zlatnog prstena”

Dragoslav Mihailović je dobitnik zlatnog prstena Književnog kluba “Bagdala”. Odluku da Bagdalin prsten “Despot Stefan Lazarević” pripadne Mihailoviću doneo je žiri u sastavu Ljubiša Đidić, Miloš Petrović i Gordana Vlahović.

Jubilej, šest decenija rada Književnog kluba “Bagdala”, biće obeležen izložbom u Narodnoj biblioteci i svečanom akademijom. Otvaranje izložbe u holu Narodne biblioteke planirano je za petak u 18.00. Na toj izložbi će biti predstavljena bogata građa iz fonda biblioteke koja se odnosi na rad “Bagdale”. Biće obuhvaćeni stari brojevi, pozivnice za razne događaje i publikacije autora. U časopisu “Bagdala” je izašlo više od 10.000 bibliografskih jedinica. Tu je i “Mala Bagdala” koja je stigla do pedesetog broja.

Svečana akademija povodom višedecenijskog jubileja “Bagdale” je u 19.30, u Kruševačkom pozorištu. Učestvovaće Dragoslav Mihailović, Nebojša Bradić, Dragan Jovanović Danilov, Mihajlo Pantić, Živorad Nedeljković, Marko Nedić, Ljubiša Đidić, Miloš Petrović, Radomir Andrić, Milan Vučićević, Nebojša Lapčević, Vera Majska, Veroljub Vukašinović, Mićo Cvijetić… Na akademiji će biti dodeljen Bagdalin prsten slavodobitniku Mihailoviću.

“Mihailović je dugogodišnji saradnik “Bagdale”, a mi ga, na neki način, doživljavamo i kao zemljaka, rođaka, jer se radnja njegovih romana poput “Petrijinog venca” i “Čizmaša”, dešava u ovom delu Srbije“, tvrdi Ljubiša Đidić.

Podelite sa prijateljima: Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print
0
Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Skip to content