Kultura

Deseti “Mali Joakim”

Festival predstava za decu profesionalnih pozorišta Srbije nazvan “Mali Joakim”, deseti po redu, na programu je u Kruševačkom pozorištu od sutra, pa sve do 15. novembra. Jubilarni “Mali Joakim” je ponovo u mestu svog osnivanja. Festival je nastao u Kruševcu pre deset godina, tokom održavanja festivala “Joakim Vujić”.

U osam festivalskih dana biće odigrano sedam takmičarskih predstava, a na kraju još jedna u čast nagrađenih. Ovogodišnji festivalski žiri čine Igor Kojović, Asim Sarvan i Milutin Vešković, dok je selektor Spasoje Milovanović. Po njegovoj odluci, u takmičarskom delu publika će videti predstave: “Čarobnjak iz Oza” Kruševačkog pozorišta, “Palčica” Narodnog pozorišta Užice, “Ljubičasta bajka” Kraljevačkog pozorišta, “Mačak u čizmama” Šabačkog pozorišta, “Jan Bibijan” Pozorišta za decu iz Kragujevca, “Alisa u zemlji čuda” Narodnog pozorišta Pirot i “Ljubav na prvi pogled” Puls teatra iz Lazarevca.

Ansambl Pozorišta “Bora Stanković”, Vranje, igraće u čast nagrađenih, predstavu “Mačak u čizmama”.

Sutra festival otpočinje predstavom Kruševačkog pozorišta “Čarobnjak iz Oza” koju će pratiti otvaranje izložbe kostima iz dečijih predstava ovog pozorišta.

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!