Dobro došli na Internet portal Kruševac   Pročitaj mi tekst! Dobro došli na Internet portal Kruševac

Deseti “Mali Joakim”

Festival predstava za decu profesionalnih pozorišta Srbije nazvan “Mali Joakim”, deseti po redu, na programu je u Kruševačkom pozorištu od sutra, pa sve do 15. novembra. Jubilarni “Mali Joakim” je ponovo u mestu svog osnivanja. Festival je nastao u Kruševcu pre deset godina, tokom održavanja festivala “Joakim Vujić”.

U osam festivalskih dana biće odigrano sedam takmičarskih predstava, a na kraju još jedna u čast nagrađenih. Ovogodišnji festivalski žiri čine Igor Kojović, Asim Sarvan i Milutin Vešković, dok je selektor Spasoje Milovanović. Po njegovoj odluci, u takmičarskom delu publika će videti predstave: “Čarobnjak iz Oza” Kruševačkog pozorišta, “Palčica” Narodnog pozorišta Užice, “Ljubičasta bajka” Kraljevačkog pozorišta, “Mačak u čizmama” Šabačkog pozorišta, “Jan Bibijan” Pozorišta za decu iz Kragujevca, “Alisa u zemlji čuda” Narodnog pozorišta Pirot i “Ljubav na prvi pogled” Puls teatra iz Lazarevca.

Ansambl Pozorišta “Bora Stanković”, Vranje, igraće u čast nagrađenih, predstavu “Mačak u čizmama”.

Sutra festival otpočinje predstavom Kruševačkog pozorišta “Čarobnjak iz Oza” koju će pratiti otvaranje izložbe kostima iz dečijih predstava ovog pozorišta.

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Pročitaj mi tekst!