Obrazovanje

Roboti stigli u Donji Ribnik

U okviru programa “Bitka za znanje” i akcije “KODigranje” do sada je obuhvaćeno mnogo učenika i nastavnika iz ukupno 401 škole. U poslednjem koraku uključeno je 56 osnovnih škola u Srbiji. To znači da su sve te škole dobile po pet mBot robota koji služe za učenje osnova programiranja. Takodje, i da su nastavnici iz tih škola prošli obuku za koršćenje robota u nastavi.

U poslednjem ciklusu obezbeđeno je još 50 robota za deset škola koje se nalaze u manjim mestima u Srbiji. Setovi od po pet robota, edukativnih alata, koji služe za učenje programiranja i kodiranja donirani su i OŠ “Kneginja Milica” iz Donjeg Ribnika.

Obuke za nastavnike, organizovane su u većim gradovima, Sremskoj Mitrovici, Kraljevu, Požarevcu i Beogradu, ali i elektronski za nastavnike koji su nisu bili u mogućnosti da prisustvuju. Na predavanjima, svi nastavnici naučili su kako da sastave robota, povežu, pokrenu i isprogramiraju. Poseban akcenat stavljen je i na kreativne ideje koje mogu pomoći nastavnicima da zainteresuju što veći broj učenika, a posebno devojčica, da se bave programiranjem.

Donator je kompanije Vip mobile, a više infomacija o programu dostupno je na sajtu bitkazaznanje.rs.

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!