DruštvoPažnja !

Toplana “začinila” i početak godine

Na listi lokalnih javnih preduzeća koja su Kruševljanima “slabo omiljena”, verovatno, visoko prvo mesto zauzima “Gradska toplana”. Društvene mreže su pune komentara, ljutnje i psovki na račun te firme i njenih rukovodilaca. Razlozi leže u dugogodišnjim problemima u radu i uslugama koje ovo preduzeće treba da pruža sugrađanima.

Najnoviji u nizu su dva problema u poslednjih desetak dana. Prvo je tri dana rešavan problem sa ventilom u Kosančićevoj, na samom kraju stare godine, a potom (od danas u 14.00) ponovo nema grejanja zbog “neophodnog remonta na recirkulacionim pumpama“. Ovog puta u Toplani tvrde da će grejanje za oko 7.000 korinika stići tokom noći.

Jasno je da je sadašnje rukovodstvo Toplane nasledilo vrlo lošu situaciju, gledano i tehnički i finansijski. Ali, dosta je vremena prošlo i dosta je novca “ušlo” u Toplanu, a evidentno je da usluge koje ona pruža ne zadovoljavaju ni tehnički minimum koji je neophodan da bi Kruševljani bili namireni. Mreža je stara, rađena je loše, sa neadekvatnim planiranjem i izuzetno niskim kvalitetom materijala, vremenom je i to što je planirano značajno poremećeno mnogim nadgradnjama, dodacima i sličnim egzibicijama lokalnog urbanizma. A sada je situacija, gledano sa strane korisnika, veoma loša. Ozbiljna rešenja za nagomilane probleme se ne naziru, i ovakvo stanje će biti produžavano dok se, kao npr. u Nišu, ne pojave udruženi građani i ne otpočnu sa masovnim otkazivanjem ugovora sa Toplanom. A tada će biti kasno za “vađenje”…

Na sajtu Toplane nismo uspeli da nađemo podatke o visini primanja zaposlenih, i pored toga što je to obaveza prema važećim propisima. A to je, u ovoj situaciji kada bes Kruševljana ključa, vrlo zanimljiva informacija.

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!