Kultura

Krenula “Biblioteka na točkovima”

Narodna biblioteka Kruševac je od juče krenula sa praktičnom realizacijom projekta nazvanog “Biblioteka na točkovima”. Ovu ideju je sufinansiralo Ministarstvo kulture i informisanja RS sa 1.300.000,00 dinara, a preostala sredstava je obezbedila Gradska uprava Kruševac i Trayal korporacija. Čačanski Interauto je brendirao vozilo i preuredio ga za potrebe smeštaja knjiga.

Kruševačka biblioteka je obezbedila aktuelan knjižni fond koji je potreban za početak rada ove usluge, pa je juče javnosti predstavljen čitav projekat.

O projektu

Cilj je da knjiga bude dostupna i u onim naseljenim mestima sa teritorije grada koja nemaju stacionirani bibliotečki organak. Ova mobilna biblioteka je usluga koncipirana tako da kombi vozilo sa knjigama četiri dana u nedelji obilazi naseljena mesta i da se tamo zadržava po sat vremena na stajalištu – u školskom dvorištu ili centru naselja – po dogovoru.

Nova usluga Biblioteke je dobar pokušaj da sečitalačka publika proširi i da se navika redovnog čitanja stvori i kod onih koji to možda ne bi radili zbog nepostojanja uslova.

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!