Dobro došli na Internet portal Kruševac   Pročitaj mi tekst! Dobro došli na Internet portal Kruševac

Krenula “Biblioteka na točkovima”

Narodna biblioteka Kruševac je od juče krenula sa praktičnom realizacijom projekta nazvanog “Biblioteka na točkovima”. Ovu ideju je sufinansiralo Ministarstvo kulture i informisanja RS sa 1.300.000,00 dinara, a preostala sredstava je obezbedila Gradska uprava Kruševac i Trayal korporacija. Čačanski Interauto je brendirao vozilo i preuredio ga za potrebe smeštaja knjiga.

Kruševačka biblioteka je obezbedila aktuelan knjižni fond koji je potreban za početak rada ove usluge, pa je juče javnosti predstavljen čitav projekat.

O projektu

Cilj je da knjiga bude dostupna i u onim naseljenim mestima sa teritorije grada koja nemaju stacionirani bibliotečki organak. Ova mobilna biblioteka je usluga koncipirana tako da kombi vozilo sa knjigama četiri dana u nedelji obilazi naseljena mesta i da se tamo zadržava po sat vremena na stajalištu – u školskom dvorištu ili centru naselja – po dogovoru.

Nova usluga Biblioteke je dobar pokušaj da sečitalačka publika proširi i da se navika redovnog čitanja stvori i kod onih koji to možda ne bi radili zbog nepostojanja uslova.

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Pročitaj mi tekst!