Društvo

Toplana kreće za sve korisnike

Iz JKP Gradska toplana nam je stigla sledeća informacija:

Dana, 1.11.2022. godine, počinje i zvanična grejna sezona 2022/23. Iako je za većinu korisnika Javnog komunalnog preduzeća “Gradska toplana” Kruševac, sezona počela pre gotovo mesec dana, tačnije 3. oktobra, današnji dan se uzima za prvi, kada će sezona biti i zvanično proglašena za sve korisnike na teritoriji grada Kruševca. Naime, od 3. oktobra, kada su otpočele tople probe za korisnike koji se greju putem Centralnog toplotnog izvora (oko 7.500 korisnika) kotlovi nisu gašeni i građani su snabdevani toplotnom energijom 24 sata, budući da smo ovde kao glavni energent koristili ugalj, a uzimajući u obzir i činjenicu na dužinu toplovodne mreže koju je trebalo sačuvati od pucanja i havarija, ukoliko bi došlo do potpunog hlađenja cevi, usled gašenja kotlova nakon toplih proba.

Korisnici koji se snabdevaju toplotnom energijom putem dislociranih kotlarnica “Bare” i “Rasadnik 2” (mazut) imali su dogrevanja u toku jutarnjih i večernjih časova, dok je nešto manje od 450 korisnika dislocirane kotlarnice “Prnjavor” bilo bez grejanja protekle dve nedelje, isključivo iz razloga mere uštede energenata. Naime, u pomenutoj kotlarnici se kao glavni energent koristi gas, dok je alternativa lož-ulje. Kruševačka toplana je bila spremna da bez obzira na veoma visoke cene pomenutih energenata krene u zvaničnu sezonu 15. oktobra, međutim, odlukom Vlade Republike Srbije i uz dogovor sa Lokalnom samoupravom, donesena je odluka da se za korisnike iz Prnjavora grejna sezona odloži do 1. novembra (kao što je slučaj i u većini toplana na teritoriji Srbije) radi ušetede energenata tokom veoma toplih dana u okviru kojih su temperature išle iznad 22 stepena.

Od danas će i zvanično svi korisnici daljinskog grejanja imati tople radijatore, naravno, uz poštovanje mera propisanih od strane Vlade Republike Srbije i Ministarstva rudarstva i energetike.

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!