DruštvoVesti

Sutra zaseda gradska Skupština

Za sutra, četvrtak 8. jun, zakazana je jedanaest sednica gradske Skupštine. Na njoj će biti razmatran, a kakav je skupštinski sastav, i usvojen predlog o rebalansu budžeta. Takođe, na dnevnom redu su i odluke o imenovanju direktora javnih preduzeća i ustanova.

Rebalans predviđa da budžet grada bude 3,75 milijarde dinara, i to je za 327 miliona više od budžeta šrethodno usvojenog decembra 2016. godine.

Odbornike očekuje imenovanje Vesne Đurković za novog javnog pravobranioca (na period od četiri godine) i Milana Radovića na mesto direktora Apotekarske ustanove Kruševac. Dalje, biće produžen mandat Miroslavu Smiljkoviću kao v.d. direktora Kulturnog centra na još godinu dana.

Kako sadašnjim direktorima ističu mandati, očekuje se i da bude raspisan konkurs za direktore JKP “Vodovod”, JP “Poslovni centar”, JKP “Gradska toplana” i JKP “Kruševac”. Odbornici će odlučivati i o Vidovdanskim nagradama i priznanjima.

Podsećanja radi, Skupštinu grada Kruševca čini koalicija SNS – SPS – JS koja ima ubedljivu većinu od 66 odbornika, a opoziciju čine jedino četiri odbornika iz redova Demokratske stranke.

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!