Dobro došli na Internet portal Kruševac   Click to listen highlighted text! Dobro došli na Internet portal Kruševac

Sutra zaseda gradska Skupština

Za sutra, četvrtak 8. jun, zakazana je jedanaest sednica gradske Skupštine. Na njoj će biti razmatran, a kakav je skupštinski sastav, i usvojen predlog o rebalansu budžeta. Takođe, na dnevnom redu su i odluke o imenovanju direktora javnih preduzeća i ustanova.

Rebalans predviđa da budžet grada bude 3,75 milijarde dinara, i to je za 327 miliona više od budžeta šrethodno usvojenog decembra 2016. godine.

Odbornike očekuje imenovanje Vesne Đurković za novog javnog pravobranioca (na period od četiri godine) i Milana Radovića na mesto direktora Apotekarske ustanove Kruševac. Dalje, biće produžen mandat Miroslavu Smiljkoviću kao v.d. direktora Kulturnog centra na još godinu dana.

Kako sadašnjim direktorima ističu mandati, očekuje se i da bude raspisan konkurs za direktore JKP “Vodovod”, JP “Poslovni centar”, JKP “Gradska toplana” i JKP “Kruševac”. Odbornici će odlučivati i o Vidovdanskim nagradama i priznanjima.

Podsećanja radi, Skupštinu grada Kruševca čini koalicija SNS – SPS – JS koja ima ubedljivu većinu od 66 odbornika, a opoziciju čine jedino četiri odbornika iz redova Demokratske stranke.

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!