Sport

Biciklisti po drugi put na Jastrebac i nazad

U subotu je vožena druga po redu ovogodišnja rekreativna vožnja biciklima. Sportski savez grada Kruševca, Klub za planinski biciklizam “Bela Stena”, Savet za bezbednost saobraćaja grada Kruševca i Sportski savez osoba sa invaliditetom Kruševac 10.06.2017 godine organizovali su ovu vožnju na relaciji Kruševac – Jastrebac – Kruševac. Savet za bezbednsot saobraćaja za svakog biciklistu obezbedio je po jedan komplet bezbednosno signalnih led svetala.

Pedesetak biciklista osmelilo se i krenulo na rekreativnu vožnju do planine Jastrebac. Bicikliste je u toku vožnje u saobraćaju obezbeđivala saobraćajna policija na motorima, za bezbednost biciklista brinuo je lekar volonter Crvenog krsta Kruševac, a Sportski savez grada Kruševca obezbedio je flaširanu vodu i konditorske proizvode za okrepljenje biciklista.

Specifičnost ove vožnje bilo je i to što je najstariji biciklista koji je vozi trasu bio g-din Milomir Šindić 86-togodišnjak, a najmlađi učesnik vožnje bio je sedmogodišnji Mihajlo Jevtić. Tandem bicikl vozili su predsednik Kluba za brdski biciklizam “Bela stena” Miloš Lukić i članica Saveza za sport osoba sa invaliditetom Kruševca petnaestogodišnja Viktorija Dragić.

U naredom periodu Sportski savez grada Kruševca sa partnerima organizovaće jednu vožnju za građane Kruševca svakog meseca, sve dok vremenski uslovi budu dozvoljavali.

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!