Sport

Srpske fudbalerke deklasirane od Austrije u Kruševcu

Čak četiri gola su primile Srpkinje u meču koji je sinoć odigran u Kruševcu protiv Austrije u prvom kolu kvalifikacija za plasman na Svetsko prvenstvo u Francuskoj. Naše devojke su loše ušle u meč. Vrlo brzo su presudile gošće koje su lako, posle smušenosti u igri naše zadnje linije, došle do velikih dva gola prednosti. Prvo je Burger u 15. minutu bila spretnija u našem petercu, a samo tri minuta kasnije Bila je postigla gol koji je ponovo bio plod loše koncentracije naših devojaka.

Selekcija koja je na minulom Evropskom prvenstvu dogurala do polufinala, pokazala se kao velikki zalogaj za naše devojke, jer osim dva – tri pokušaja, praktično da nismo ni ugrozili gol Austrije. Do kraja prvog dela igre Burger, koja je sinoć bila kobna za našu selekciju, postigla je svoj drugi gol i definitvno rešila meč. U nastavku je malo pao tempo igre koje su u prvom poluvrremenu diktirale uglavnom Austrijanke, a igrao se 90+2 minut kada je najbolja igračiva na meču, Burger, postigla i treći gol, za Austriju četvrti. Dovoljno za ubedljiv poraz naših devojaka koje, pre svega na fizičkom planu, nisu mogle da pariraju jakim Austrijankama.

STRELCI: 0:1 Burger 15, 0:2 Bila 18, 0:3 Burger 37, 0:4 Burger 90+2.

SRBIJA: Vuković, Oršoja, Krstić, Mijatović (od 73. K.Đorđević), Slović, Damjanović, Čubrilo (od 81. Delić),Čanković, Smiljković, Vuković (od 53. Tenkov), Blagojević.

AUSTRIJA: Zinsberger, Skieti, Veninger, Prohaska (od 67. Dunst), Zadrazil (od 83. Eder), Burger, Kirhberger, Bila (od 79. Pinter), Puntigam, Fersinger, Ashaure.

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!