KulturaTrstenik

“Srpska drama” – dvostruki trijumf

Predstava “Srpska drama” je odnela apsolutnu pobedu na 65. Festivalu festivala u Trebinju. U izvođenju UG “Trsteničko pozorište” i Dramskog ateljea KUD “Vuk Karadžić” iz Grabovca, prema istoimenom delu Siniše Kovačevića. U režiji Miloša Miloševića Šike, predstava je bila najbolja po glasovima stručnog žirija i po žiriju publike .

Trsteničani su nagrade osvojili u konkurenciji sedam predstava iz Bijelog Polja, Crvenke, Bugojna, Zagreba, Skoplja, Trstenika i Trebinja.

Pored Zlatne maske za najbolju predstavu u celini, po izboru stručnog žirija, trstenička predstava je proglašena za najbolju i po oceni žirija publike.

Duplo krunisanim šampionima Balkana pripale su još četiri Zlatne maske. Za glavnu mušku ulogu pripala je Dušanu Joviću za ulogu seljaka Obrada Srećkovića. Za najbolje rediteljsko ostvarenje, koje od ove godine nosi ime proslavljenog reditelja Borislava Gligorovića, dodeljena je Milošu Miloševiću Šiki. Za najbolju mušku epizodnu ulogu Viktoru Nedeljkoviću, u ulozi redova Milana Srećkovića i za najbolju kolektivnu igru ansamblu predstave.

Ovo je druga uzastopna apsolutna pobeda Trsteničana na Festivalu festivala u Trebinju, na kojem učestvuju amaterska pozorišta iz nekadašnjih republika bivše SFRJ.

“Ovo je još jedan veliki uspeh čime smo dokazali svoje pozorišne vrednosti. Trijumf je ostvaren u vrlo teškim uslovima rada i bez ikakve podrške lokalne samouprave. Ovo je još jedan dokaz da kvalitet i veliki entuzijazam uvek pobeđuju i da posvećenost svojoj profesiji nema nikakve prepreke. Mi smo ponos građana opštine Trstenik.

Ono što je stvrano kuriozitet je da dve godine zaredom ansambl našeg pozorišta osvaja duplu krunu festivala (najbolja predstava i po odluci žirija publike i po odluci stručnog žirija). Inače i na ovaj festival smo otišli, kao na onaj republički u Kuli, tako što smo sami i uz pomoć prijatelja sakupili pare za put. Opština nam se ni jednog trenutka nije obratila“, ističe Dušan Jović.

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!