Dobro došli na Internet portal Kruševac   Click to listen highlighted text! Dobro došli na Internet portal Kruševac

Saobraćajni problem za tri sela

Već skoro čitavo leto se izvode radovi na izgradnji kanalizacione mreže u Donjoj Pakašnici, a izvođač je užičko “Jedinstvo”. I to je dobro – jedno prigradsko naselje će biti priključeno na gradsku kanalizacionu mrežu i time će biti rešeno nekoliko problema: od onih koje u do sada imali stanovnici tog naselja, pa sve do izlivanja kanalizacije u Garski potok.

Ali, postoji i druga strana ove priče. Naime, trasa kanalizacije je projektovana na jednoj polovini puta, pa se tako i radi iskopavanje i postavljanje cevi i šahti. Međutim, u pitanju je vrlo uzak seoski put, te je, zbog velikih mašina koje se koriste u radu, saobraćaj nemoguć. Saobraćaj na ovoj deonici je u potpunom prekidu svakog radnog dana do 17.00 i subotom do 15.00. Uz napomenu da ovo vreme varira, verovatno od dobre volje izvođača radova.

Čitava situacija je pravi saobraćajni rizik za one koji ga koriste, a ovaj put, osim za stanovnike Pakašnice, je jedini i za meštane sela Gari i Cerova. Tako čitavo ovo leto svi oni imaju otežanu komunikaciju sa gradom. Ovo posebno važi za mnogobrojne firme koje se u Cerovi bave proizvodnjom nameštaja. Radovi su odsekli njihov jedini asfaltni put ka gradu – ostao im je samo neasfaltirani poljski put ka Lukavcu i Pepeljevcu, pa im je posao bitno otežan i usporen.

Završetak radova je najavljen za 1. septembar, i ako to bude ispoštovano, bar će đaci moći da idu redovno u školu. Ipak, možda je trebalo čitavu ovu “operaciju” planirati drugačije. Tako da meštani tri sela mogu da žive sa manje problema. A i tako da se ne iskopava put koji je asfaltiran pre samo dve godine, a sada je u potpunosti uništen iskopom i kretanjem teških građevinskih mašina. Ali, ima o tome ko da misli, zar ne…?

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!