DruštvoPažnja !

Saobraćajni problem za tri sela

Već skoro čitavo leto se izvode radovi na izgradnji kanalizacione mreže u Donjoj Pakašnici, a izvođač je užičko “Jedinstvo”. I to je dobro – jedno prigradsko naselje će biti priključeno na gradsku kanalizacionu mrežu i time će biti rešeno nekoliko problema: od onih koje u do sada imali stanovnici tog naselja, pa sve do izlivanja kanalizacije u Garski potok.

Ali, postoji i druga strana ove priče. Naime, trasa kanalizacije je projektovana na jednoj polovini puta, pa se tako i radi iskopavanje i postavljanje cevi i šahti. Međutim, u pitanju je vrlo uzak seoski put, te je, zbog velikih mašina koje se koriste u radu, saobraćaj nemoguć. Saobraćaj na ovoj deonici je u potpunom prekidu svakog radnog dana do 17.00 i subotom do 15.00. Uz napomenu da ovo vreme varira, verovatno od dobre volje izvođača radova.

Čitava situacija je pravi saobraćajni rizik za one koji ga koriste, a ovaj put, osim za stanovnike Pakašnice, je jedini i za meštane sela Gari i Cerova. Tako čitavo ovo leto svi oni imaju otežanu komunikaciju sa gradom. Ovo posebno važi za mnogobrojne firme koje se u Cerovi bave proizvodnjom nameštaja. Radovi su odsekli njihov jedini asfaltni put ka gradu – ostao im je samo neasfaltirani poljski put ka Lukavcu i Pepeljevcu, pa im je posao bitno otežan i usporen.

Završetak radova je najavljen za 1. septembar, i ako to bude ispoštovano, bar će đaci moći da idu redovno u školu. Ipak, možda je trebalo čitavu ovu “operaciju” planirati drugačije. Tako da meštani tri sela mogu da žive sa manje problema. A i tako da se ne iskopava put koji je asfaltiran pre samo dve godine, a sada je u potpunosti uništen iskopom i kretanjem teških građevinskih mašina. Ali, ima o tome ko da misli, zar ne…?

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!