ObrazovanjePažnja !

Protest malih maturanata i danas

Kao i juče, protest malih maturanata u Kruševcu smo videli i danas. Odmah po završetku današnjeg kombinovanog testa njih oko 150 se okupilo u protestnoj šetnji. Iz centra grada su otišli do Školske uprave, a potom i do zgrade Gradske uprave. U jednom trenutku su pokušali i blokadu saobraćaja, ali je to sprečila adekvatna intervencija policije koja je pratila “osmake”.

Osnovni zahtev je bio poništavanje završnog ispita i upis u srednju školu na osnovu uspeha iz dosadašnjeg školovanja. Povod za sve ovo bilo je jučerašnaj odlaganje testa iz matematike zbog toga što su se rešenja za njega pojavila na društvenim mrežama pre nego što je on počeo.

Ovo što se dešava pokazuje, na žalost, mnogo toga. Nesposobnost države i nadležnog ministarstva da organizuje ispit je na prvom mestu. Tragično je i to što su najmlađi već u ovim godinama naučeni da “protestuju”. Opšti nered u institucijama ne donosi nikome ništa dobro. Ali, tu smo – gde smo. U svakom slučaju će najveći broj ove dece već za nekoliko godina biti stanovnici nekih uređenijih zemalja.

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!