Obrazovanje

Produženi rokovi za prijavu u Gimnaziji

Do daljeg su produženi rokovi za prijavu u Gimnaziji za specijalizovana odeljenja. U pitanju su smerovi filološki, računarski ili smer za scensku i audio – vizuelnu umetnost. Svi osmaci koji su zainteresovani za ta odeljenja mogu da prate onlajn pripremnu nastavu.

Učenici ovih specijalizovanih odeljenja osim nastave imaju i vežbe zbog toga se dele u grupe. Minimalni broj đaka za formiranje filološkog odeljenja je 15, a maksimalno može da ih bude 24. Računarsko odeljenje može upisati najmanje 15, a najviše 20 učenika. Isto važi i odeljenje za scensku i audio – vizuelnu umetnost.

Za ova tri smera učenici polažu posebne prijemne ispite. Rezultati sa tih prijemnih ispita se sabiraju sa bodovima sa završnog ispita (“male mature”). Tek to sačinjava jedinstvenu rang listu upisanih učenika, kažu u Gimnaziji. Prijemni ispit za specijalizovana odeljenja organizuje se početkom juna. Da bi ga kandidati za upis uspešno položili potrebno je da osvoje najmanje polovinu od maksimalno mogućeg broja poena. Filološki smer polaže srpski jezik i književnost i engleski. Matematika je jedino što se polaže na prijemnom za računarski smer. Za smer scenske i audio – vizuelne umetnosti radi se test opšte kulture. On predviđa znanja iz srpskog jezika i književnosti, istorije, likovne i muzičke kulture.

Produženi rokovi su dobra prilika za sve osmake koji još uvek razmišljaju hde će nastaviti školovanje. Detaljne informacije na sajtu Gimnazije, na http://gimnazija.org.rs/

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!