Društvo

Prijava kandidata za program „Moja prva plata“ do kraja oktobra

Početkom oktobra počela je druga faza programa „Moja prva plata“. U njoj se nezaposleni prijavljuju za radna mesta koja su u prvoj fazi programa prijavili poslodavci.

Prijavljivanje traje do kraja meseca, a sve informacije o prijavljivanju i oglašenim radnim pozicijama za angažovanje nezaposlenih mlađih od 30 godina, mogu se naći na sajtu Nacionalne službe za zapošljavanje i sajtu Moja prva plata. Poslodavci sa teritorije opštine Kruševac oglasili su slobodne pozicije. Nezaposleni mogu da se prijavljuju kod više poslodavaca i na više radnih mesta kod istog poslodavca. Mladi na portalu “Moja prva plata” mogu da vide koje su pozicije oglasili poslodavci, o kojim kompanijama je reč i koja vrsta i nivo obrazovanja su potrebni za to. Takođe, mogu i da se prijave ukoliko su zainteresovani za oglašenu poziciju.

Broj oglašenih pozicija nije mali i izbor je prilično širok. Podsetimo, za ovu godinu je planirano da se u program „Moja prva plata“ uključi do 10.000 mladih starosti do 30 godina, sa najmanje srednjim obrazovanjem i bez radnog iskustva. Ideja je da se program sprovodi kod poslodavca. Bilo u privatnom ili javnom sektoru, da traje devet meseci, i da se realizuje bez zasnivanja radnog odnosa.

Tokom trajanja programa, Nacionalna služba za zapošljavanje će na mesečnom nivou isplaćivati mladima sa srednjim obrazovanjem novčanu naknadu u iznosu od 25.000 dinara. Mladima sa visokim obrazovanjem isplaćivaće 30.000 dinara, uz uplatu doprinosa za slučaj povrede na radu i profesionalne bolesti.

Ovo je druga faza selekcije, a treća faza se odnosi na izbor kandidata od strane poslodavaca.

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!