Dobro došli na Internet portal Kruševac   Pročitaj mi tekst! Dobro došli na Internet portal Kruševac

Prijava kandidata za program „Moja prva plata“ do kraja oktobra

Početkom oktobra počela je druga faza programa „Moja prva plata“. U njoj se nezaposleni prijavljuju za radna mesta koja su u prvoj fazi programa prijavili poslodavci.

Prijavljivanje traje do kraja meseca, a sve informacije o prijavljivanju i oglašenim radnim pozicijama za angažovanje nezaposlenih mlađih od 30 godina, mogu se naći na sajtu Nacionalne službe za zapošljavanje i sajtu Moja prva plata. Poslodavci sa teritorije opštine Kruševac oglasili su slobodne pozicije. Nezaposleni mogu da se prijavljuju kod više poslodavaca i na više radnih mesta kod istog poslodavca. Mladi na portalu “Moja prva plata” mogu da vide koje su pozicije oglasili poslodavci, o kojim kompanijama je reč i koja vrsta i nivo obrazovanja su potrebni za to. Takođe, mogu i da se prijave ukoliko su zainteresovani za oglašenu poziciju.

Broj oglašenih pozicija nije mali i izbor je prilično širok. Podsetimo, za ovu godinu je planirano da se u program „Moja prva plata“ uključi do 10.000 mladih starosti do 30 godina, sa najmanje srednjim obrazovanjem i bez radnog iskustva. Ideja je da se program sprovodi kod poslodavca. Bilo u privatnom ili javnom sektoru, da traje devet meseci, i da se realizuje bez zasnivanja radnog odnosa.

Tokom trajanja programa, Nacionalna služba za zapošljavanje će na mesečnom nivou isplaćivati mladima sa srednjim obrazovanjem novčanu naknadu u iznosu od 25.000 dinara. Mladima sa visokim obrazovanjem isplaćivaće 30.000 dinara, uz uplatu doprinosa za slučaj povrede na radu i profesionalne bolesti.

Ovo je druga faza selekcije, a treća faza se odnosi na izbor kandidata od strane poslodavaca.

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Pročitaj mi tekst!