Varvarin

Đaci iz Obreža najbolji iz ekologije

Đaci iz Obreža pokazali su najviše na kvizu iz ekologije. Uz podršku Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju (GIZ) u Varvarinu je za učenike od petog do osmog razreda organizovan eko-kviz na temu „Prljavo ili čisto – nije isto“.

Cilj akcije bilo je podizanje nivoa svesti osnovaca o značaju životne sredine i nivoa informisanosti o reciklaži i ekologiji. Pobednik ovogodišnjeg eko-kviza je ekipa OŠ „Mirko Tomić“ iz Obreža.

Učešće u eko-kvizu „Prljavo ili čisto – nije isto“ uzele su osnovne škole „Jovan Kursula“ (Varvarin), „Dragi Makić“ (Bošnjane), „Mirko Tomić“ (Obrež), „Sveti Sava“ (Bačina) i „Heroj Mirko Tomić“ (Donji Krčin). Svaku školu predstavljala je ekipa od po četiri člana, po jedan učenik petog, šestog, sedmog i osmog razreda. Kvij je organizovan u holu Sportsko-turističkog centra „Temnić“,

Đaci iz Obreža predstavljaće Opštinu Varvarin na republičkom takmičenju koje će biti održano na proleće 2019. godine.

Za realizaciju eko-kviza bila je zadužena nevladina organizacija „Ekološki talas“, JKP „Varvarin“ je za pobednike obezbedilo nagrade, dok su „Ekološki talas“ i GIZ obezbedili majice za sve učesnike eko-kviza.

Izvor: www.varvarin.org.rs

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!