Dobro došli na Internet portal Kruševac   Click to listen highlighted text! Dobro došli na Internet portal Kruševac

Đaci iz Obreža najbolji iz ekologije

Đaci iz Obreža pokazali su najviše na kvizu iz ekologije. Uz podršku Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju (GIZ) u Varvarinu je za učenike od petog do osmog razreda organizovan eko-kviz na temu „Prljavo ili čisto – nije isto“.

Cilj akcije bilo je podizanje nivoa svesti osnovaca o značaju životne sredine i nivoa informisanosti o reciklaži i ekologiji. Pobednik ovogodišnjeg eko-kviza je ekipa OŠ „Mirko Tomić“ iz Obreža.

Učešće u eko-kvizu „Prljavo ili čisto – nije isto“ uzele su osnovne škole „Jovan Kursula“ (Varvarin), „Dragi Makić“ (Bošnjane), „Mirko Tomić“ (Obrež), „Sveti Sava“ (Bačina) i „Heroj Mirko Tomić“ (Donji Krčin). Svaku školu predstavljala je ekipa od po četiri člana, po jedan učenik petog, šestog, sedmog i osmog razreda. Kvij je organizovan u holu Sportsko-turističkog centra „Temnić“,

Đaci iz Obreža predstavljaće Opštinu Varvarin na republičkom takmičenju koje će biti održano na proleće 2019. godine.

Za realizaciju eko-kviza bila je zadužena nevladina organizacija „Ekološki talas“, JKP „Varvarin“ je za pobednike obezbedilo nagrade, dok su „Ekološki talas“ i GIZ obezbedili majice za sve učesnike eko-kviza.

Izvor: www.varvarin.org.rs

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!