Dobro došli na Internet portal Kruševac   Click to listen highlighted text! Dobro došli na Internet portal Kruševac

Počinje 22. FEDRARO

Dvadeset drugi po redu Festival dramskog amaterskog stvaralaštva Rasinskog okruga održava se od 11. do 19. maja. FEDRARO se organizuje u Domu kulture u Trebotinu. FEDRARO prate i drufi programi. Tokom Festivala, 11. i 12. se u Etno kući Slobodana Stojanovića održava Likovna kolonija (u slučaju kiše premešta se u restoran „Hemoprodukt“). Potom se, 12. maja, na istom mestu, održavaju Susreti pesnika SUPES.

Festivalske predstave će se izvoditi svakog dana sa početkom od 20.30.

Detalji programa

U ponedeljak predstavu Radovan Treći, po tekstu Dušana Kovačevića, u režiji Ljubodraga Obradovića, izvodi Dramski studio “Vuk Karadžić”. Sledećeg dana dramska sekcija srednje škole Sveti Trifun izvodi predstavu “Sveti Trifun u Župi”. Sreda je rezervisana za predstavu “Profesionalac” koju izvodi amaterska grupa KUD – E Kruševac. U četvrtak pred publikom če biti dramski studio srednje škole u Brusu sa predstavom “Kad ONAJ tamo umre”. U petak predstavu “Hotel slobodan promet” izvode članovi dramske sekcije kruševačke Gimnazije.

Subotnje popodne je rezervisano za okrugli sto na temu “Dramski amaterizam u Rasinskom okrugu”. Za nedelju se planira nastup KUD “Gerasim Vujić” iz Konjuha koje treba da odigra revijalnu predstavu “Vlakovi u snijegu”. Sledi proglašenje pobednika, uručivanje nagrada i zatvaranje Festivala.

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!