Kultura

Počinje 22. FEDRARO

Dvadeset drugi po redu Festival dramskog amaterskog stvaralaštva Rasinskog okruga održava se od 11. do 19. maja. FEDRARO se organizuje u Domu kulture u Trebotinu. FEDRARO prate i drufi programi. Tokom Festivala, 11. i 12. se u Etno kući Slobodana Stojanovića održava Likovna kolonija (u slučaju kiše premešta se u restoran „Hemoprodukt“). Potom se, 12. maja, na istom mestu, održavaju Susreti pesnika SUPES.

Festivalske predstave će se izvoditi svakog dana sa početkom od 20.30.

Detalji programa

U ponedeljak predstavu Radovan Treći, po tekstu Dušana Kovačevića, u režiji Ljubodraga Obradovića, izvodi Dramski studio “Vuk Karadžić”. Sledećeg dana dramska sekcija srednje škole Sveti Trifun izvodi predstavu “Sveti Trifun u Župi”. Sreda je rezervisana za predstavu “Profesionalac” koju izvodi amaterska grupa KUD – E Kruševac. U četvrtak pred publikom če biti dramski studio srednje škole u Brusu sa predstavom “Kad ONAJ tamo umre”. U petak predstavu “Hotel slobodan promet” izvode članovi dramske sekcije kruševačke Gimnazije.

Subotnje popodne je rezervisano za okrugli sto na temu “Dramski amaterizam u Rasinskom okrugu”. Za nedelju se planira nastup KUD “Gerasim Vujić” iz Konjuha koje treba da odigra revijalnu predstavu “Vlakovi u snijegu”. Sledi proglašenje pobednika, uručivanje nagrada i zatvaranje Festivala.

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!